"Μόνο προς τα πάνω"..."Τώρα που ανεβήκαμε δεν θα πέσουμε ξανά" δηλώνει σε αποκαλυπτική συνέντευξή του στην "Εξέδρα" ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας.
Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Αγρινίου, ξεκαθάρισε πως δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα για τον πρώτο χρόνο παρουσίας της ομάδας στη Β' Εθνική, ενώ παραδέχτηκε πως κάποιοι δεν ήθελαν την άνοδο του Παναιτωλικού επειδή έχει δύναμη και αυξάνει τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα.
«Πάμε στο γήπεδο για να περάσουμε όμορφα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό και δεν έρθει όπως το θέλουμε, δεν έγινε και τίποτα. Εάν είναι να πεθάνουμε από τη στενοχώρια μας, τότε καλύτερα να φύγουμε. Γιατί να ασχολούμαστε» τονίζει με νόημα ο Κωστούλας, ο οποίος αποδέχεται πλήρως το χαρακτηρισμό του ρομαντικού που του αποδίδουν πολλοί στο χώρο του ποδοσφαίρου. «Είμαι της φιλοσοφίας να περνάμε καλά. Δεν χρειάζεται να σκάμε για τίποτα. Είχα πει πως αν δε βγούμε φέτος, θα βγούμε του χρόνου. Πάμε στο γήπεδο για να περάσουμε όμορφα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό και δεν έρθει όπως το θέλουμε, δεν έγινε και τίποτα. Εάν είναι να πεθάνουμε από τη στενοχώρια μας, τότε καλύτερα να φύγουμε. Γιατί να ασχολούμαστε; Εγώ περνάω πάντα καλά ακόμη και στα δύσκολα. Είμαι καλοπερασάκιας. Βέβαια, από ορισμένους έχω παρεξηγηθεί για αυτό».
Αποτελεί άμεσο στόχο η Σούπερ Λίγκα;
«Γιατί να τρέχουμε; Ο δρόμος προς την Ιθάκη έχει απολαύσεις. Φυσικά και ο στόχος μας είναι η Σούπερ Λίγκα. Ο Καβάφης μέχρι να φτάσει εκεί, πέρασε πολύ όμορφα. Κάπως έτσι θα πάμε και εμείς. Ετσι, θα το προτιμούσα, να πάμε χωρίς το άγχος. Αν προκύψει ξαφνικά και η ομάδα πετάει, θα γκαζώσουμε. Δεν είναι στόχος να κάνουμε του… κόσμου τις μεταγραφές. Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις που έχω κάνει, προτού μιλήσω με τους συνεργάτες μου. Δεν θέλω να στρεσάρουμε τον κόσμο και να αγχωθεί και εκείνος. Δεν θα πάθουμε και κάτι. Την εξέλιξη του Παναιτωλικού δεν τη βλέπω με χοροπηδήματα, αλλά ομαλά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε.Στο δικό μου κεφάλι στόχος είναι να πάρουμε μία καλή θέση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και να δούμε ωραίους αγώνες. Την επόμενη χρονιά θα κάνουμε κάτι καλύτερο. Αν προκύψει κάτι καλό, δεν θα έχουμε πρόβλημα βέβαια.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν ήθελαν τον Παναιτωλικό στη Β’ Εθνική; Το συμμερίζεστε;
«Δεν είναι ότι δεν θέλουν. Εχει να κάνει με συμφέροντα. Προφανώς ήθελαν άλλες ομάδες να ανέβουν λόγω φιλίας και διαφόρων άλλων. Πολλές ομάδες από τη Β’ Εθνική είναι δυσαρεστημένες και ίσως προτιμούσαν τη Ρόδο. Δεν ξέρω, μπορεί και να κάνω λάθος. Ο Παναιτωλικός έχει δυνατή έδρα και σε πολλές από τις εξόδους θα έχει κόσμο. Δημιουργεί αντίποδα σε ομάδες που δεν έχουν την ίδια δύναμη. Θα νιώθουν αδυναμία και θα χάνουν βαθμούς. Μπορεί να σκέφτονται ότι εμείς μπορεί να τρελαθούμε ξαφνικά και να πάμε για άνοδο και θα έχουν ακόμη έναν αντίπαλο στα πόδια τους. Επόμενο είναι. Ξεκάθαρος ανταγωνισμός. Φοβούνται κάποιον που έχει τη δύναμη του πρωταθλητή…»
Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει;
«Δε με φοβίζει τίποτα. Ισα- ίσα που είμαστε πιο αισιόδοξοι. Τώρα που ανεβήκαμε, δεν θα πέσουμε ξανά. Μόνο προς τα πάνω θα πάμε».
http://www.dokari.gr