|
| |
| Συγγραφέας | Μήνυμα |
|---|
ΝΙΚΟΣ 14 Expert Member
Αριθμός μηνυμάτων: 602 Ομάδα:  Registration date: 14/06/2009
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Παρ Sep 18, 2009 11:31 am | |
| Επιστρέφει με Wigan o van Persie Παρών θα είναι ο Robin van Persie στο παιχνίδι της Arsenal με τη Wigan, καθώς όπως όλα δείχνουν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε στο γόνατο, που δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί στο χθεσινό ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας του απέναντι στη Standard Λιέγης για τους ομίλους του Champions League. Eπιπλέον, ο τεχνικός των "Κανονιέρηδων", Arsene Wenger, δήλωσε ότι ο Ρώσος χαφ Andrey Arshavin έχει μόλις 10% πιθανότητα για να αγωνιστεί απέναντι στους "Latics" καθώς επέστρεψε τραυματίας από τις υποχρεώσεις της εθνικής του, ενώ ο Ισπανός τερματοφύλακας Manuel Almunia, που ταλαιπωρήθηκε από μια γρίπη, είναι καλύτερα και θα επιστρέψει στην εστία της ομάδας του. ΑΠΟ englishfootball.gr |
|  | | ΝΙΚΟΣ 14 Expert Member
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Παρ Sep 18, 2009 11:52 am | |
| O Fabregas αποκαλύπτει Ο Cesc Fabregas μίλησε σήμερα για πρώτη φορά για το παιχνίδι με την Manchester City και τον Adebayor. Ο μέσος της Arsenal αποκάλυψε τα τραύματα που του προκάλεσε ο πρώην συμπαίκτης του στο δεξί του πόδι. Αυτά προκλήθηκαν από ένα τάκλιν που του έκανε ο Τογκλολέζος επιθετικός και τον χτύπησε λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο. ”Πιστεύω πως έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα για αυτό το τάκλιν. Ναι, αυτό έγινε από τον Adebayor”, δήλωσε ο Fabregas. Ο επιθετικός της City τιμωρήθηκε για το χτύπημα στον Van Persie με τρεις αγωνιστικές. Το τάκλιν όμως που έκανε στον Fabregas θα μπορούσε να του έχει σπάσει τον αστράγαλο. “ Ήμουν τυχερός γιατί το πόδι μου βρισκόταν στον αέρα την ώρα που έγινε το τάκλιν. Ξέρετε αυτό είναι το ποδόσφαιρο και αυτά συμβαίνουν. Εντάξει… δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί”, πρόσθεσε ο μέσος της Arsenal. “ Όσο ο Ade βρισκόταν στην ομάδα το μόνο που προσπαθούσα να κάνω ήταν να δημιουργήσω ευκαιρίες για να σκοράρει. Δεν πιστεύω ότι του έκανα κάτι κακό. Δεν ξέρω. Είναι λίγο περίεργο.” Όσον αφορά τον τρόπο που πανηγύρισε ο πρώην συμπαίκτης του το γκολ που έβαλε στην Arsenal, ο Fabregas δήλωσε: “Ποτέ ένας παίκτης που έφυγε από την ομάδα δεν έχει συμπεριφερθεί έτσι. Δεν έχω ιδέα γιατί το έκανε. Εμείς πάντα τον σεβόμασταν.” ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Παρ Sep 18, 2009 11:53 am | |
| Στροφή από Senderos Ελβετός αμυντικός της Arsenal, Philippe Senderos επέστρεψε το φετινό καλοκαίρι στους “Κανονιέρηδες” από τη Milan στην οποία είχε δοθεί δανεικός. Ωστόσο ο Wenger δεν φαίνεται να τον υπολογίζει κρατώντας τον είτε στον πάγκο είτε εκτός αποστολής από τα παιχνίδια της ομάδας. Αυτό φυσικά δεν άρεσε καθόλου στον ίδιον τον παίκτη ο οποίος πριν από μερικές μέρες είχε εκφράσει εμμέσως πλην σαφώς τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπο του Αλσατού τεχνικού, ο οποίος είχε προσπαθήσει να τον παραχωρήσει στην Everton, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Ο Senderos όμως με νέες του δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ομάδας φαίνεται πως έχει αναθεωρήσει και πως πλέον επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο Emirates παλεύοντας να καθιερωθεί και πάλι στην πρώτη ομάδα των “Κανονιέρηδων”. “Για κάποιο διάστημα ο σύλλογος και εγώ είχαμε αποφασίσει να χωρίσουμε τους δρόμους μας, ωστόσο στο τέλος το καλύτερο ήταν να παραμείνω στην ομάδα. Το γεγονός ότι έπαιξα στη Milan ήταν πολύ καλό για μένα καθώς έμαθα πολλά και ελπίζω να καταφέρω να τα δείξω μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά είμαι ευτυχισμένος που επέστρεψα στην Arsenal. Στόχος μου ήταν να μείνω στην ομάδα και ελπίζω να δώσω το καλύτερο δυνατό γι’ αυτή. Θέλω να επιστρέψω στη βασική ενδεκάδα και να παίξω όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται” τόνισε ο Ελβετός αμυντικός της Arsenal. ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Παρ Sep 18, 2009 11:54 am | |
| Θέλει τίτλους ο Drogba φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για την Chelsea. Η ομάδα του Carlo Ancelotti έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο, μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ένας από τους καταλύτες σε αυτά τα πέντε παιχνίδια- νίκες της Chelsea είναι ο Didier Drogba. Ο Ιβοριανός επιθετικός, έχει ξεκινήσει ( και αυτός) πολύ καλά τη χρονιά και ελπίζει πως θα ανταμοιφθεί με κάποιον τίτλο στο τέλος της χρονιάς, με το πρωτάθλημα και το Champions League να αποτελούν τους κύριους στόχους της ομάδας. " Δε θέλω να επιλέξψ κάποιον από τους δύο τίτλους αλλά πρέπει να κερδίσουμε κάτι", δήώσε στο Chelsea magazine και συνέχισε: "Γιατί όχι να κατακτήσουμε και τους δύο τίτλους. Έχουμε την ομάδα και την ποιότητα να το κάνουμε. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά φέτος και ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο" ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Σαβ Sep 19, 2009 9:28 am | |
| Eboue: “Με απογοήτευσε ο Ade” Εμφανώς απογοητευμένος από την συμπεριφορά του πολύ καλού του φίλου και πρώην συμπαίκτη του είναι ο Eboue, ο οποίος τόνισε πως δεν ξέρει γιατί φέρθηκε έτσι στο μεταξύ του ματς. Ο Ιβοριανός άσσος της Αrsenal ήταν ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Adebayor κατά την θητεία του τελευταίου στο Emirates αλλά ακόμα και αυτός αδυνατεί να καταλάβει την συμπεριφορά του. “Προσωπικά δεν ξέρω γιατί έκανε ότι έκανε. Είμαι πολύ απογοητευμένος από την συμπεριφόρα του προς εμάς αλλά και προς τους οπαδούς μας», τονίζει ο Eboue και συνεχίζει: “Η FA τον τιμώρησε και έχει δίκιο. Ό,τι έκανε ήταν κακό για το ποδόσφαιρο αλλά και για την ομάδα του”. “Είναι φίλος μου αλλά και πρώην συμπαίκτης μου αλλά αυτή την στιγμή δεν είμαι χαρούμενος μαζί του”. “Μετά το παιχνίδι δεν μιλήσαμε πολύ. Απλά του είπα πως δεν είμαι ευχαριστημένος μαζί του. Από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει”. ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Σαβ Sep 19, 2009 9:30 am | |
| Wenger: “Κάστρο το Emirates” Ο Αλσατός τόνισε την σπουδαιότητα της διατήρησης του νικηφόρου σερί στο Emirates και προειδοποίησε την Wigan πως δεν πρόκειται να της χαριστεί”. “Είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε δυνατοί στην έδρα μας. Η αλήθεια έχει ως εξής: Παίξαμε σε τρεις πολύ δύσκολες έδρες για τον καθένα”. “Όμως στην έδρα μας θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εδώ θα αποδείξουμε αν είμαστε ή όχι διεκδικητές του πρωταθλήματος”. “Ελπίζω να αφήσουμε πίσω μας το ματς με την City και ότι έγινε εκεί και να συγκεντρωθούμε στην Wigan”. “Πιστεύω πως η δουλειά μου είναι να δίνω στον κόσμο ότι μπορώ χωρίς να περιμένω πάντα ανταπόδοση. Έτσι έχω μάθει να δουλεύω και δεν πρόκειται να αλλάξω φιλοσοφία”. ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Σαβ Sep 19, 2009 9:33 am | |
| Στο ραντάρ του Wenger ακόμη ο Chamakh Επιμένει για τον Marouane Chamakh η Arsenal, όπως ο επιβεβαίωσε ο Arsene Wenger. Ο Αλσατός τεχνικός παραδέχτηκε πως βρισκόταν πολύ κοντά η ομάδα του στην απόκτηση του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι. "Ο παίκτης ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει. Προς το παρόν έχουμε χάσει την επαφή μαζί του επειδή είμαστε εκτός μεταγραφικής περιόδου", ανέφερε ο Wenger που ξεκαθάρισε πως οι Gunners θα ξαναμπούν στην διεκδίκηση του παίκτη την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. "Θα ξανακοιτάξουμε την περίπτωσή του τον Ιανουάριο", αποκάλυψε ο τεχνικός της Arsenal. Το συμβόλαιο του Chamakh με τους "γιρονδίνους" λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και όπως όλα δείχνουν τον Ιανουάριο η γαλλική ομάδα θα δεχθεί προτάσεις για την παραχώρησή του. ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Σαβ Sep 19, 2009 9:36 am | |
| Arsenal-Wigan (preview) Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης είναι αυτό κόντρα στη Wigan για την Arsenal. Οι “Κανονιέρηδες” υποδέχονται τους Latics στο Emirates το απόγευμα του Σαββάτου (17:00) θέλοντας να βάλουν ένα τέλος στα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα στην Premier League. ArsenalΗ ομάδα του Arsene Wenger ψάχνει επειγόντως τη νίκη καθώς οι ήττες στα δύο παιχνίδια στο Manchester από United και City, όχι μόνο άφησαν τους Gunners μακριά από την κορυφή, αλλά αποτέλεσαν και ένα γερό πλήγμα στην ψυχολογία τους. Σαφώς και η Arsenal δεν λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, αλλά όλοι στον σύλλογο δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν σημαντικό έδαφος νωρίς. Η νίκη πάντως μεσοβδόμαδα στην πρεμιέρα του Champions League επί της Standard Λιέγης βοήθησε αρκετά το ηθικό της ομάδας να ανέβει. Μπορεί η εμφάνιση να μην ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η νίκη, από 2-0 σε 2-3, και το γεγονός ότι έλειπαν αρκετοί παίκτες, μόνο σε καλό μπορεί να αποβεί. Άλλωστε ήταν και ένα νικηφόρο ξεκίνημα στους ομίλους, όπου η Arsenal θέλει να τελειώσει από νωρίς την πρόκριση, και ήδη έβαλε τις βάσεις. Πλέον ο Wenger κοιτάει το πρωτάθλημα, όπου τα δύσκολα ματς περάσανε και πλέον ακολουθεί ένα σχετικά ευνοϊκό πρόγραμμα το οποίο οι “Κανονιέρηδες” μπορούν να εκμεταλλευτούν. Το απουσιολόγιο του Αλσατού ωστόσο είναι γεμάτο από ονόματα και αυτό είναι κάτι που τον προβληματίζει ιδιαίτερα. Ο Almunia ανάρρωσε από την ίωση, αλλά δεν είναι έτοιμος και δεν θα αγωνιστεί, με αποτέλεσμα κάτω από τα δοκάρια να καθίσει πάλι ο Mannone, καθώς ο Fabianski είναι τραυματίας. Djourou, Nasri, Vela, Walcott σταθερά εκτός, ενώ απόντες θα είναι και οι Denilson και Arshavin, με τον Βραζιλιάνο μέσο να ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στην πλάτη που θα τον αφήσει εκτός για μερικές εβδομάδες. Ωστόσο ο Robin van Persie πέρασε τα τεστ και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε πως από τους παραπάνω, οι Almunia, Walcott και Arshavin βρίσκονται κοντά στην επιστροφή τους, κάτι που αναμένεται να συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα. WiganΑλλοπρόσαλλο είναι το πρόσωπο που παρουσιάζει η Wigan στο ξεκίνημα της Premier League. Άρχισε πολύ θεαματικά με μία μεγάλη νίκη επί της Villa εκτός έδρας με 0-2, όμως στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν καλά για τους Latics. Έπειτα από μία σειρά τριών αρνητικών αποτελεσμάτων, η ομάδα του Martinez έπρεπε να φτάσει στην 5η αγωνιστική για να πανηγυρίσει και πάλι επικρατώντας της West Ham στο DW Stadium με 1-0. Ο Ισπανός τεχνικός της Wigan πάντως δεν φαίνεται να φοβάται το ματς στο Emirates, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως η ομάδα του έχει τις δυνατότητες ακόμη και να κερδίσει το παιχνίδι. Ο Martinez προσπαθεί να πάρει έτσι το άγχος από τα πόδια των παικτών του, καθώς και η παράδοση για τους Latics στο Emirates δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Εν αντιθέσει με τον Wenger, ο Martinez δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Ο Olivier Kapo που ήταν ο μόνος τραυματίας, επανήλθε μεσοβδόμαδα σε αγώνα με τις ρεζέρβες του συλλόγου και έτσι επιστρέφει στην αποστολή. ΠροϊστορίαΤο τέσσερα στα τέσσερα μετράει η Arsenal ως γηπεδούχος με αντίπαλο τη Wigan με τους Latics μάλιστα να μετράνε επτά ήττες και μία μόνο ισοπαλία σε οκτώ συνολικά παιχνίδια με αντιπάλους τους “Κανονιέρηδες” στην Premiership. ΔιαιτητήςΤη συνάντηση θα διευθύνει ο Mike Jones. ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Σαβ Sep 19, 2009 9:39 am | |
| Wenger: “Απαράδεκτη η συμπεριφορά των φιλάθλων” Το παιχνίδι του Manchester μεταξύ City και Arsenal είχε έντονη δράση τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, με τους “Πολίτες” να επικρατούν με 4-2 και τον Adebayor να πανηγυρίζει προκλητικά στους φίλους της πρώην του ομάδας και να χτυπά τον Robin van Persie, συμπεριφορά που του κόστισε την παρουσία του από τα ακόλουθα τρία παιχνίδια της ομάδας του. Ωστόσο, ο Arsene Wenger σε μία κίνηση ανωτερότητας, στάθηκε παράλληλα και στους φίλους της ομάδας του που ήταν στο γήπεδο και φέρεται να είχαν καταφερθεί λεκτικά κατά του Emmanuel Adebayor και της οικογένειας του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Gunners: “Γενικά οι φίλαθλοι μας είναι εξαιρετικοί στην συμπεριφορά τους. Ομολογώ ότι δεν άκουσα τις ύβρεις αλλά τέτοιου είδους κινήσεις δεν χωρούν στο ποδόσφαιρο.” Παράλληλα, ο Wenger μίλησε για τον Adebayor, εμφανώς ενοχλημένος από τις συνεχείας ερωτήσεις γι’ αυτόν: “Προσπάθησα να τον βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ο Adebayor πλέον παίζει στην City και εγώ μπορώ να σας μιλήσω για τους παίκτες της Arsenal ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Σαβ Sep 26, 2009 10:30 am | |
| Fulham-Arsenal (preview) Η Arsenal είναι (ίσως) η ομάδα που παίζει το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, αυτή τη στιγμή, στην Premiership. Οι Gunners που ακόμα "βράζουν" για τις αποφάσεις του διαιτητή στο Old Trafford, καθώς και μετά την ήττα τους από τη Manchester City, πηγαίνουν στο δυτικό Λονδίνο για να επισκεφτούν τη Fulham, η οποία δείχνει ότι εντός έδρας είναι ικανή να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο. FulhamH φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει κάπως περίεργα για τη Fulham, η οποία φέτος πρέπει να βρει τρόπο να ισορροπίσει μεταξύ εγχώριων και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Μεσοβδόμαδα η ομάδα του Roy Hodgson, ταξίδεψε στο City of Manchester Stadium για να αντιμετωπίσει τη Manchester City, στο πλαίσιο του Carling Cup. Οι Cottagers ηττήθηκαν από τη City στην παράταση ( 2-1), πραγματοποιώντας όμως μια εξαιρετική εμφάνιση, ίσως η καλύτερη της ομάδας στα, ως τώρα, εκτός έδρας παιχνίδια της. Αυτό ακριβώς καθιστά το παιχνίδι ως εξαιρετικά δύσκολο και για τις δύο πλευρές. Η Fulham παρουσιάζεται πολύ δυνατή στο Craven Cottage, κάτι που απέδειξε νικώντας την Everton με 2-1, σε αντίθεση με τα εξόδους της, όπου είναι " άλλη" ομάδα ( ήττα από Wolves με 2-1). Ο Roy Hodgson μετράει αρκετά προβλήματα, για το αυριανό παιχνίδι, με αυτά των Andy Johnson και Simon Davies να ξεχωρίζουν. O μεν Johnson ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον ώμο, ενώ ο Davies αποκόμισε ένα χτύπημα στον αστράγαλο στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στη City, κάτι που τον αφήνει εκτός αποστολής. Επίσης εκτός αποστολής θα βρεθούν οι Toni Kallio και Erik Nevland. ArsenalH Arsenal ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά τη χρονιά (κέρδισε 6-1 την Everton) αλλά από τότε η ομάδα του Arsene Wenger, δεν έχει σταθερή απόδοση. Βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας και πηγαίνει στο δυτικό Λονδίνο για να αντιμετωπίσει μία πολύ αξιόλογη ομάδα. Οι Gunners προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες (4-0 Wigan και 2-0 West Brom) σε πρωτάθλημα και Carling Cup, και πηγαίνουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Craven Cottage. Ο Αλσατός τεχνικός σίγουρα θα επιθυμούσε να " καθαρίσουν" από νωρίς οι παίχτες του το αυριανό παιχνίδι, καθώς θέλει να πάει με τη λιγότερη δυνατή κούραση στο παιχνίδι της Τρίτης για το Champions League. O Wenger, όπως και ο ομόλογός του στη Fulham, έχει να σκεφτεί αρκετά προβλήματα, τα οποία είναι γνωστά. Ο Vito Mannone, αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι στην εστία της ομάδας, με τους Almunia και Fabianski να ταλαιπωρούνται από ίωση και γόνατο αντίστοιχα. Απόντες θα είναι επίσης και οι Nasri, Denilson και Djourou. Τα ευχάριστα νέα για το Γάλλο προπονητή έρχονται από τους Andrey Arshavin και Theo Walcott, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν. Για τον Walcott θα είναι η πρώτη του συμμετοχή στη φετινή σεζόν. ΠροϊστορίαΗ παράδοση των "κανονιέρηδων" στο Craven Cottage είναι εξαιρετική, αφού από τη σεζόν 2001/ 02 μετράνε έξι νίκες σε οκτώ παιχνίδια, και μόλις δύο ήττες. Η περσινή αναμέτρηση έληξε με 1-0 υπέρ της Fulham ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ισοπαλία στο Craven Cottage εμφανίστηκε για τελευταία φορά τη σεζόν 1966/ 67. Διαιτητής
Την αναμέτρηση του Craven Cottage θα διευθύνει ο Martin Atkinson, με βοηθούς τους David Richardson και Phil Sharp. ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Σαβ Sep 26, 2009 10:30 am | |
| Van Persie: “Δεν παίζει μόνο το Big Four στο πρωτάθλημα” Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός της Arsenal τόνισε πως δεν φτάνει να νικάει κάποιος μόνο τις ομάδες του Big Four για να στεφθεί πρωταθλητής. “Αν ξαναδείτε την περσινή πορεία της United θα προσέξετε πως πήρε το πρωτάθλημα νικώντας όλες τις μικρές ομάδες”. “Νίκησαν όλες τις ομάδες από τις θέσεις 10 μέχρι 19. Για αυτό είναι πρωταθλητές. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις τους πόντους από τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια”. “Αν κοιτάξει κάποιος το πρόγραμμα μας για την συνέχεια ίσως πει πως είναι εύκολο. Όμως χάσαμε από την Fulham πέρυσι για παράδειγμα, για αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί”. “Παρακολούθησα το παιχνίδι τους απέναντι στην Everton και παρατήρησα πως είναι μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και επομένως πολύ επικίνδυνη”. “Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά όσο παίζουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα”. ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Σαβ Sep 26, 2009 10:31 am | |
| Wenger: “Δεν χρεάζεται να ξοδέψουμε τίποτα” Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος για την Arsenal ήταν αρκετά αθόρυβη. Μόνο όμως όσον αφορά τους παίκτες που ήρθαν στον σύλλογο, καθώς στον αντίποδα την πόρτα της εξόδου είδαν οι Adebayor και Toure. Ο μόνος παίκτης που αποκτήθηκε ακούει στο όνομα Thomas Vermaelen και φυσικά κλήθηκε να αντικαταστήσει το κενό που άφησε η προαναφερθείσα πώληση του Toure. To κεφάλαιο περίσσευε στο ταμείο των “κανονιέρηδων” αλλά ο Αλσατός τόνισε πως δεν υπήρχε λόγος να ξοδέψει τα 41 εκατομμύρια λίρες που εξοικονόμησε από τις μεταγραφές των Toure και Adebayor. “Πουλήσαμε τους Toure και Adebayor και αγοράσαμε τον Vermaelen. Αυτό έφτανε για εμένα. Δεν χρειαζόταν να ξοδέψω παραπάνω λεφτά”. “Με ρωτήσατε αν έχω το ρόστερ για να ανταγωνιστώ το υπόλοιπο Big Four. Η απάντηση μου είναι πως ναι, είμαστε πλήρεις”. “Έχω πολλούς ικανούς πάικτες. Πως να χωρέσω όλο αυτό το ταλέντο στην ενδεκάδα”; “Θέλω να αποδείξω πως δεν χρειαζόμαστε καμία ενίσχυση. Είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου”. ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Σαβ Sep 26, 2009 10:33 am | |
| Μαθήματα “σκοπιμότητας” από van Persie Τα πρόσφατα γεγονότα των play-off για το Champions League επεφύλασσαν μία άνετη πρόκριση της Arsenal επί της Celtic, που όμως ξεχώρισε η στιγμή που ο Eduardo πραγματοποίησε μία θεαματική πτώση στην μεγάλη περιοχή κερδίζοντας εκτός από πέναλτι και μία ποινή δύο αγωνιστικών από την Uefa. Ωστόσο, η τιμωρία ακυρώθηκε και στον απόηχο αυτής ο Robin van Persie έσπευσε να ελαφρύνει λίγο της κατάσταση και μέσω των Times, τόνισε πως πολλές φορές και ο ίδιος υπερβάλλει στις πτώσεις του όχι όμως για να ξεγελάσει τον διαιτητή αλλά για να καταστήσει σαφές το μαρκάρισμα που του γίνεται. “Ναι το έχω κάνει. Πολλές φορές όταν είσαι μέσα στην ένταση και δέχεσαι ένα σπρώξιμο, έχεις το δικαίωμα να δείξεις στον διαιτητή το μαρκάρισμα. Αυτό δεν είναι θέατρο, απλά τονίζεις ότι σε έσπρωξαν και δεν μπορείς να σκοράρεις. Κάποιες φορές κουνάς τα χέρια παραπάνω, αλλά αυτό δεν είναι κλέψιμο, ποτέ δεν έχω την πρόθεση να βουτήξω, το σιχαίνομαι. Αλλά είναι δύσκολο κάποιες φορές, όπως π.χ. με την United όταν δέχτηκα ένα σπρώξιμο από τον Evra, όλο το κοινό με αποδοκίμασε, εγώ απλά ήθελα να δείξω ότι με έσπρωξαν” ανέφερε ο Ολλανδός προσθέτοντας για τον πρώην συμπαίκτη του Emmanuel Adebayor και την συγνώμη που ακόμα δεν έχει λάβει: “Δεν περιμένω πλέον κάτι τέτοιο, άλλωστε δεν θέλω να ασχολούμαι και να χάνω άλλο χρόνο για τον κ. Adebayor, έχει δείξει ποιος είναι τις τελευταίες εβδομάδες.” ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Σαβ Sep 26, 2009 10:01 pm | |
| Απόδραση από το Craven Cottage Απολαυστικό ήταν παιχνίδι στο Craven Cottage, παρά το μικρό σκορ, με τις Fulham και Arsenal να δίνουν μία εντυπωσιακή ποδοσφαιρική παράσταση. Η Arsenal, έφυγε με το τρίποντο από το Νότιο Λονδίνο με το γκολ του van Persie, ενώ η Fulham πιστοποίησε, για ακόμη μία φορά, ότι στην έδρα της μεταμορφώνεται προς το καλύτερο, ασκώντας πίεση σε οποιαδήποτε ομάδα. Α' Ημίχρονο Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι του Craven Cottage, αφού μόλις στο 4' πραγματοποίησαν την πρώτη τους επιθετική προσπάθεια. O Clint Dempsey, πήρε τη μπάλα στο κέντρο, βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του δεν απείλησε τον Mannone. H Fulham όμως στάθηκε και άτυχη στο 9' όταν ο Damien Duff τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Zoltan Gera. Δύο λέπτά αργότερα, ο Arsene Wenger πάγωσε, έπειτα από μια σύγκρουση που είχαν οι Mannone και Gallas, μετά από μια σέντρα του Dempsey. Ευτυχώς για τον Αλσατό, δεν ήταν κάτι σοβαρό και οι δύο παίκτες συνέχισαν κανονικά το παιχνίδι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκει στους Cottagers, οι οποίοι άγγιξαν το γκολ στο 15'. Ο Gera σέντραρε από δεξιά, βρίσκοντας το κεφάλι του Andy Johnson, αλλά ο Mannone πραγματοποίησε μία φανταστική απόκρουση, σώζοντας την Arsenal. Αυτή η ευκαιρία φαίνεται πως "ξύπνησε" τους Gunners, οι οποίοι απάντησαν με μια πολύ καλή ευκαιρία, στο 21', με τον Ρώσο Arshavin να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί την πάσα του Fabregas, αφού ο Hangeland πρόλαβε τελευταία στιγμή να κόψει το πλασέ του Ρώσου. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, σε σχέση με το πρώτο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν πιο πολύ στα μετ' όπισθεν. Στο 35', όμως, η Fulham έκανε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Οι Gera και Johnson συνδυάστηκαν άψογα, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Mannone, αλλά ο Ιταλός πραγματοποίησε ακόμη μια σπουδαία απόκρουση. Αυτή η ευκαιρία του Johnson, ήταν ουσιαστικά και η τελευταία του πρώτου ημιχρόνου, πριν ο διαιτητής της αναμέτρησης στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. B' Ημίχρονο Με πιο "μαζεμένο" τρόπο μπήκαν και οι δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος, αφού ο δαιμονισμένος ρυθμός που ακολούθησαν, εκατέρωθεν αντικαταστάθηκε με ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι. Οι επιθετικές προσπάθειες και των δύο ομάδων, στην αρχή του β' μέρους, επικεντρώθηκαν στις πτέρυγες, με τους Arshavin από την Arsenal, και Gera από τη Fulham, να προσπαθούν να βρουν, ανεπιτυχώς, με σέντρες κάποιον στις αντίπαλες περιοχές. Αυτός ο ρυθμός, αποδείχτηκε κατάλληλος για τους Gunners, αφού στο 52' ευτύχησαν να προηγηθούν. Ο Konchesky έχασε τη μπάλα από τον Fabregas στο κέντρο του γηπέδου και ο Ισπανός βρήκε, με πολύ ωραία μπαλιά, τον Van Persie, ο οποίος εκτέλεσε τον Schwarzer στην αριστερή του γωνία, κάνοντας το 0-1 για την Arsenal. Από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, απέκτησαν, κατοχή της μπάλας. Όποτε έβγαινε μπροστά η Arsenal, αποτελούσε απειλή για την εστία του Schwarzer. Αυτό έγινε και στο 61', όταν ο Fabregas βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Bendtner, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αυστραλού τερματοφύλακα της Fulham. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Fulham να αντιδράσει. O αρχηγός της ομάδας, Danny Murphy, βρήκε με ωραία μπαλιά τον Dempsey, με το σουτ του τελευταίου να κοντράρει σε πόδια των αμυντικών της Arsenal και να καταλήγει κόρνερ. Ο ίδιος o Murphy εκτέλεσε το κόρνερ, χωρίς να απειλήσει η Fulham σε πρώτο χρόνο. Στην επαναφορά της μπάλας όμως, από τον Konchesky, ο Ζamora, βρέθηκε απέναντι από τον Mannone, αλλά ο Gallas πρόλαβε να σταματήσει το σουτ του Άγγλου. Στο 70' ήταν η σειρά της Arsenal να επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή του Schwarzer. Ο εκτελεστής του πρώτου ( και μοναδικού) γκολ της Arsenal, Van Persie, έγινε δημιουργός αφού με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Rosicky, ο οποίος είχε περάσει ένα λεπτό νωρίτερα στο παιχνίδι. Ο διεθνής Τσέχος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Pantsil με πολύ ωραίο τάκλιν έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Το παιχνίδι πλέον είχε αποκτήσει και πάλι εκείνον τον "τρελό" ρυθμό του πρώτου μέρους. Στο 76', έπειτα από φάουλ του Konchesky, η μπάλα μπήκε στην περιοχή της Arsenal, δημιουργώντας σύγχυση στους αμυτνικούς της. Μέσα από αυτή τη σύγχυση, o Andy Johnson βγήκε κερδισμένος, αλλά το σουτ που δοκίμασε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, εξουδετερώθηκε από τον Mannone. Ο Ιταλός τερματοφύλακας, πραγματοποίησε μία φανταστική απόκρουση, τρία λεπτά μετά, όταν απέκρουσε την εξ' επαφής κεφαλιά του Bobby Zamora, μετά από εκτέλεση φάουλ ( και πάλι) του Konchesky. Αυτή η κεφαλιά του Zamora ήταν και η τελευταία ουσιαστική ευκαιρία της Fulham και του παιχνιδιού εν γένει. Fulham: Schwarzer, Pantsil, Hughes, Hangeland, Konchesky, Duff ( 9' Gera), Etuhu (84' Greening), Murphy, Dempsey, Zamora, Andrew Johnson. Arsenal: Mannone, Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy, Song Billong, Diaby, Bendtner, Fabregas, Arshavin ( 69' Rosicky), van Persie ( 83' Eboue). ΑΠΟ englishfootball.gr |
 | Θέμα: Απ: ΑΡΣΕΝΑΛ Τρι Sep 29, 2009 3:03 pm | |
| Wenger: “Δεν θα ξοδέψουμε χρήματα” Η γενικότερη λειτουργία της Arsenal τα τελευταία τρία χρόνια έχει επηρεαστεί από την μετακόμιση της στο Emirates, η αποπληρωμή του οποίου ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και έχει επιβαρύνει, όπως είναι φυσιολογικό, την οικονομική πολιτική του συλλόγου. Ωστόσο, η επίσημη Arsenal γνωστοποίησε χθες κέρδη της τάξεως των 32,5 εκατομμυρίων λιρών για την περσινή περίοδο, κέρδη στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα από τις πωλήσεις των Adebayor και Toure στην City. Μετά λοιπόν και αυτή την εξέλιξη ο Arsene Wenger φαίνεται να έχει στην διάθεση του σημαντικά κεφάλια προς χρήση, όμως όπως δηλώνει και ο ίδιος δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε πολυδάπανες κινήσεις εφόσον οι υπάρχοντες παίκτες τον καλύπτουν πλήρως. “Κοιτάξτε υπάρχουν χρήματα να δαπανήσουμε, όμως είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχω. Δεν είμαι αντίθετος σ’ αυτή την τακτική, αλλά αυτή τη στιγμή ήδη υπάρχουν εκτός αποστολής οι Bendtner, Walcott και Nasri οπότε αν πάρω κάποιον επιθετικό θα πρέπει να διώξω κάποιον άλλον και δεν θα το κάνω αφού όλοι είναι παίκτες παγκόσμιας κλάσης” ανέφερε ο Αλσατός τεχνικός συνεχίζοντας: “Αν τον Δεκέμβριο πρέπει να αγοράσουμε κάποιον θα το κάνουμε. Άλλωστε η επιτυχία εντός γηπέδου πρέπει να γίνεται όχι εις βάρος της οικονομικής λειτουργίας και αυτό επιθυμώ να ακολουθώ” υπογράμμισε ο Wenger σημειώνοντας την εμπιστοσύνη του στην υπάρχουσα αποστολή. ΑΠΟ englishfootball.gr |
|  | | |
| Σελίδα 2 από 4 | Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4  |
| | Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |