...
ΦόρουμΦόρουμ  Πόρταλ*Πόρταλ*  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  Contact us  

Ετσι στήνονται οι αγώνες 5 4 40
Share | 

Ετσι στήνονται οι αγώνες

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down 
Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 36 ... 67  Next

τι θα θελατε να γινει με τις ομαδες που υπαρχουν στη λιστα?
ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ
7%
 7% [ 9 ]
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΝ,καποτε θα πρεπει να γινει κι αυτο
78%
 78% [ 93 ]
ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ,τοσα χρονια όλοι την γλιτωνουν
6%
 6% [ 8 ]
ΝΑ ΜΗ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ,ο φακελλος στοχοποιει συγκεκριμενες ομαδες
7%
 7% [ 9 ]
Σύνολο Ψήφων : 119

ΣυγγραφέαςΜήνυμα

thyellara-5
Team Moderator
Team Moderator

Αριθμός μηνυμάτων: 1353
Τόπος: K A L A M A T A
Ομάδα:
Ομάδα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Registration date: 07/11/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Σαβ Nov 21, 2009 12:42 pm

να δούμε τα λαμόγια που λές στη φυλακή δεν πρόκειται ,
απο κεί και πέρα έτσι παίζεται το παιχνίδι και όποιος γουστάρει , τι καθόμαστε και συζητάμε ?....
προέδρους σαν το μπέο όλοι έχουν απλά αυτός κάνει και κάποια καλά όπως άνοδο ,

mario4
Forum Adict

Αριθμός μηνυμάτων: 12528
Τόπος: ΛΑΣΙΘΙ
Ομάδα:
Ομάδα:
4 χιλιάδες έτη
λατρεύουμε του ΟΦΗ την Ιδέα..
Registration date: 27/05/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Σαβ Nov 21, 2009 8:26 pm

για να θυμηθούμε λίγο κ τα παλιά (?)
http://www.dokari.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9020:2009-11-21-09-20-08&catid=125:2008-08-06-23-18-58&Itemid=153

Άκρως αποκαλυπτικός ο Φίλιππος Μπάκας, σε συνέντευξή του στην Εξέδρα των Σπορ, μιλά για όσα συνέβησαν την περίοδο της παράγκας και όχι μόνο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο διαιτητής που έχει συζητηθεί τόσο για την απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι στον τελικό κυπέλλου ΑΕΚ - Παναθηναϊκός το 1995 και για τον ξυλοδαρμό του που ακολούθησε το 1999 μιλά για όλους και για όλα σε μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί...

Αναλυτικά η συνέντευξη Μπάκα στην "Εξέδρα των Σπορ"

- Πώς κυλάει η ζωή σας μετά τη διαιτησία;

«Από το 1999 και μετά, ομαλά».

- Σταματήσατε το 1996. Από τότε μέχρι το 1999 τι μεσολάβησε;

«Ηταν μια δύσκολη περίοδος με τρομερά προβλήματα. Πρώτα δέχτηκα την επίθεση στην Αθήνα και, 25 μέρες αργότερα, έβαλαν φωτιά στο εργοστάσιό μου. Είχα μια βιοτεχνία εξοπλισμού καταστημάτων εστίασης. Το συμβάν ακολούθησε τις δηλώσεις μου για τα στημένα παιχνίδια. Ηταν τρομοκρατική επίθεση και δεν αποζημιώθηκα ποτέ. Δεν πήρα ούτε μία δραχμή. Μέχρι να ορθοποδήσω πέρασα δύσκολα. Στη συνέχεια έγινα ιδιωτικός υπάλληλος. Πωλητής χρωμάτων. Από αφεντικό, υπάλληλος. Ετσι τα φέρνει η ζωή».

- Τι άλλες επιπτώσεις είχε στη ζωή σας η ενασχόλησή σας με τη διαιτησία;

«Τίποτα. Μετά το 1999 όλα κύλησαν καλά. Τα βρήκα και με αυτούς που με είχαν χτυπήσει».

- Δεν κινηθήκατε νομικά εναντίον τους;

«Να πάρω τι; Ο ένας ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Οι άλλοι, πρεζόνια. Τι να πάρω από αυτούς;».

- Για το ηθικό του πράγματος…

«Οχι μόνο δεν το κυνήγησα, αλλά αυτόν που με χτύπησε τον βοήθησα κιόλας. Αρκετά αργότερα μεσολάβησα να πάει ο γιος του σε ομάδα. Οταν ήρθε και με βρήκε, του είπα 'εσύ ήσουν που με χτύπησες'. Το παραδέχτηκε, αλλά δεν ήθελα να την πληρώσει ο γιος του. Ηταν καλός παίκτης και μίλησα με έναν μάνατζερ για να πάει σε ομάδα. Πήγε, πληρώνεται καλά και έχει και ταλέντο. Τι να έκανα; Αυτοί που έκαναν κακό θα το βρουν από τον Θεό».

- Ησασταν διαιτητής σε μία κακή περίοδο για τον χώρο…

«Ναι, ήταν η περίοδος της παράγκας».

- Σας πλησίασε κανένας για να στήσετε ματς;

«Πολλές φορές. Από την πρώτη αγωνιστική κιόλας. Λεπτομέρειες για το τι γινόταν έμαθα από τον Ποντίκη που ήταν στην παράγκα. Τότε έμαθα και την ταρίφα: 300.000 δραχμές για κίτρινη κάρτα και 600.000 δραχμές για κόκκινη κάρτα. Και τα λεφτά τα έδινε η επόμενη ομάδα που αντιμετώπιζε εκείνη που... αποψιλώθηκε, διότι εκείνη είχε το όφελος».

- Εσάς ποιος σας πλησίασε;

«Ενα μέλος του συστήματος εκτός παράγκας. Ηταν μάνατζερ και πήγαινε στους παράγοντες και έλεγε ότι 'έχω δικούς μου διαιτητές, μπορώ να σας βοηθήσω'. Αυτός δεν έπαιρνε χρήματα άμεσα, αλλά ύστερα τους πουλούσε δικούς του παίκτες. Τώρα είναι μεγάλος και τρανός. Δεν θα ήθελα όμως να πω το όνομά του».

- Η δική σας αντίδραση ποια ήταν;

«Ο πρώτος έφαγε κλοτσιά και έπεσε από τις σκάλες, ο δεύτερος μου το είπε από μακριά. Δεν ήρθε κοντά μου… Τότε γίνονταν τρομερά πράγματα».

- Ποια ήταν η περίοδος δράσης της παράγκας;

«Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι το 2003. Από το 1992 μέχρι το 1995 βέβαια το σύστημα της παράγκας το είχε σπάσει ο Μελισσανίδης, αλλά ας το αφήσουμε αυτό».

- Τι σύστημα εφάρμοζε η… εναλλακτική παράγκα;

«Υπήρχαν παράγοντες, όπως ένας του Ιωνικού, τον οποίο δεν θα 'θελα να κατονομάσω, που έκαναν τη δουλειά. Εβαζαν τρίτους να πηγαίνουν σε διαιτητές με βαλίτσες και τους έλεγαν: 'Αυτά είναι για σένα, για να κάνεις αυτό κι αυτό'. Πολλές φορές πήγαιναν και οι ίδιοι. Οι διαιτητές αυτοί σήμερα έχουν βενζινάδικα και βουλκανιζατέρ. Οχι μόνο στην Αθήνα… Στην περίοδο της παράγκας άλλαζαν μέχρι και τους παρατηρητές, όταν δεν ήταν δικοί τους, έτσι ώστε να μην πάρει κακή βαθμολογία ο δικός τους διαιτητής. Εγώ κυνηγούσα τους διαιτητές που τα έπαιρναν. Τώρα, βέβαια, λέω 'καλά έκαναν και τα έπαιρναν'. Εγώ ήμουν ο μαλάκας. Εγώ τώρα είμαι υπάλληλος και όλοι αυτοί έχουν ακριβά αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και βίλες. Πριν από τρεις μήνες μάνατζερ με είχε πάει στα δικαστήρια, αλλά απέσυρε τη μήνυση, διότι είχα βγει και είχα πει πως έστηναν τα ματς σε διάφορα μαγαζιά».

- Τι μαγαζιά;

«Καφετέριες. Καφενεία Πώς τα λένε τώρα; Sports Cafe».

- Ηταν οι απόγονοι της παράγκας;

«Κάπως έτσι. Αν δεν είχα οικογένεια και δεν σεβόμουν τον εαυτό μου και τα παιδιά μου, αυτή τη στιγμή θα ήμουν ή εκατομμυριούχος ή στον τάφο με τόσα που ξέρω. Θα με είχαν πυροβολήσει».

- Οι αναμνήσεις σας, λοιπόν, δεν είναι και οι καλύτερες…

«Οι αναμνήσεις είναι καλές. Εγώ σφύριζα διότι ήθελα να ξεδίνω ένα Σαββατοκύριακο από την πίεση της δουλειάς. Δεν ήθελα να ξεδίνω σπίτι. Οχι, δεν το μετάνιωσα που έγινα διαιτητής. Σταμάτησα πρόωρα και με πείραξε το ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Μετά τον τελικό Κυπέλλου όλοι ήξεραν να βγαίνουν στην τηλεόραση και να σχολιάζουν. Κατόπιν, όταν είδαν πως είχα δίκιο, δεν είπαν τίποτα. Οκτώ μήνες αργότερα με είχαν ξεχάσει όλοι. Η ΕΠΟ, η επιτροπή διαιτησίας, ο σύνδεσμος Θεσσαλονίκης, όλοι. Οι υποσχέσεις που είχα λάβει από την πολιτεία δεν εκπληρώθηκαν ποτέ».

- Τι υποσχέσεις;

«Μόλις είχα πάθει τη ζημιά στη δουλειά μου είχα ζητήσει μια άδεια ΠΡΟ-ΠΟ. Τη δικαιούμουν ως πρώην αθλητής. Παρά τις διαβεβαιώσεις από τη ΓΓΑ, τον Λιάνη, τον Παπαγεωργόπουλο, την άδεια δεν την πήρα ποτέ. Σε αντίθεση με τόσους άλλους».

- Για την επίμαχη φάση του τελικού ΑΕΚ - Παναθηναϊκός έπειτα από τόσα χρόνια θεωρείτε ότι είχατε δίκιο;

«Ποιο ήταν το λάθος μου; Εδωσα πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 6’ και το έχασε ο Σαραβάκος. Τότε ήμουν καλός; Να μη δώσω το άλλο πέναλτι επειδή ήταν στο 118’; Γιατί; Πέναλτι ήταν το ένα, πέναλτι και το άλλο. Αυτό που είδα, αυτό έδωσα. Δεν είχε καμία σημασία το χρονικό σημείο. Γιατί δηλαδή να μην το δώσω; Επειδή τελείωνε το ματς; Για να πάει στα πέναλτι και να είμαι ο καλός; Το DVD της φάσης πήγε στη FIFA και δικαιώθηκα. Είπαν ότι ήταν πέναλτι».

- Παρακολουθείτε τις εξελίξεις αυτή την εποχή;

«Τώρα δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Η διαιτησία πάει καλά, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, και θα πάει καλύτερα αν αφήσουν τον Βασάρα να κάνει δουλειά. Αυτά που έχει ξεκινήσει στην εκπαίδευση των διαιτητών είναι πρωτοποριακά. Εχει ορίσει μορφωμένους εκπαιδευτές να τους κάνουν μαθήματα. Οχι όπως ήταν με εμάς κάποτε, που ερχόταν ο Ζλατάνος, ο οποίος έβλεπε τα ματς από την τηλεόραση και μας έκανε κριτική, όπως κάνουν σήμερα οι τηλεκριτικοί. Ολοι αυτοί παίρνουν τώρα τους παχυλούς μισθούς τους και βλέπουν 70 φορές τη φάση για να μας πουν αν ήταν οφσάιντ ή πέναλτι. Εχουν ξεχάσει τα αβγά που έτρωγαν και πώς έφευγαν από τα γήπεδα. Με τα ελικόπτερα».

OFI and let's go! Eκπομπή ΣΦΟΑ ζωντανά κάθε Τρίτη στις 1700 στον Κρήτη FM 87.5
Only players of Cretan descent and Cantera policy in OFI Creta ASAP !
ΜΠΛΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

1913, Η άλωσις των Ιωαννίνων: "Κρήτες εσώσατε την τιμήν του στρατού μας, εσώσατε την Ήπειρον.." Από τους άνδρες του Ανεξάρτητου Συντάγματος Κρητών (μαθητές και εθελοντές από την ανεξάρτητη Κρήτη) ακούσθηκε για πρώτη φορά η πολεμική κραυγή «ΑΕΡΑ» εναντίον του οχυρού του Μπιζανίου ενώ τα πολυβόλα των Τούρκων διαρκώς θέριζαν τα αμουστακα παιδιά της Κρήτης, τα οποία είχαν τέτοια ψυχική ρώμη ώστε έπεφταν από τις σφαίρες τραγουδώντας τεμάχια του Ερωτοκρίτου..
Επιστροφή στην κορυφή Go down

IONIKARA
Senior Member

Αριθμός μηνυμάτων: 191
Ομάδα:
Registration date: 03/11/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Σαβ Nov 21, 2009 8:48 pm

mario4 έγραψε:
Στην περίοδο της παράγκας άλλαζαν μέχρι και τους παρατηρητές, όταν δεν ήταν δικοί τους, έτσι ώστε να μην πάρει κακή βαθμολογία ο δικός τους διαιτητής. Εγώ κυνηγούσα τους διαιτητές που τα έπαιρναν. Τώρα, βέβαια, λέω 'καλά έκαναν και τα έπαιρναν'. Εγώ ήμουν ο μαλάκας. Εγώ τώρα είμαι υπάλληλος και όλοι αυτοί έχουν ακριβά αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και βίλες.

Νομίζω πως οι μαλάκες ειναι αυτοί που τρέχουν κάθε κυριακή να δουν τη καψουρα τους

Michael
Team Moderator
Team Moderator

Αριθμός μηνυμάτων: 11135
Ομάδα:
Ομάδα: Εθνικάρα
Registration date: 05/11/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Σαβ Nov 21, 2009 9:18 pm

Γειά σου ρε ΙΩΝΙΚΑΡΑ.
ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

Υ.Γ. "Καλαμπούρ στο καλαμπούρ - τό`φαε η γρια τ`αγγούρ." by PasGiannina.

IONIKARA
Senior Member

Ομάδα:

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Σαβ Nov 21, 2009 10:03 pm

Έτσι ειναι Michael δυστυχώς, Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η αδιαφορία που δείχνει το παρα κράτος. Να δούμε έως πότε. Και όποιος νομίζει πως αυτά δεν γίνονται σήμερα είναι γελασμένος

*Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ποδοσφαιρικός παράγοντας τη δικηγόρος, γιατρός και μλκιες

drotan_4
Senior Member

Αριθμός μηνυμάτων: 137
Τόπος: Gibraltar
Ομάδα:
Registration date: 29/05/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Κυρ Nov 22, 2009 12:13 pm

drotan_4 έγραψε:
Φοβηθηκα το ονομα της ηλιουπολης για να παιξω και γω το διπλο του διαγορα που το προλαβαινα χτες βραδυ σε αποδοση 2.4. Ειχαν παιχτει μεχρι εκεινη τη στιγμη 6000 ευρω, απο τα οποια 5.985 στο διπλο του διαγορα, και λεω μηπως και θελουν να τραβηξουν κοσμο πανω στο διπλο ριχνοντας ελαφρα και την αποδοση του.Αυτη τη στιγμη εχουν παιχτει στη betfair περιπου 23000 , και απο αυτα οι 22.860 στο διπλο του διαγορα με την αποδοση του να βρισκεται πλεον στο φτωχο 1,58. Μαλλον μαλακια εκανα και δε το φορτωσα το βραδυ και εγω..Αλλα οπως και να εχει θα ξερουμε αυριο περισσοτερα.Επισης κατι που κεντρισε το ενδοιαφερον μου ειναι οτι σε ολα τα αλλα παιχνιδια ειχαν παχτει μεχρι χτες το βραδυ ελαχιστα, και σημερα το πρωι βλεπω περιπου 10000 να εχουν παιχτει στο καλαματα κερκυρα (μεσα σε ενα βραδυ) , 9.900 εκ των οποιων πανω στο διπλο που αυτη τη στιγμη βρισκεται κοντα στο 1.9. Πολλα σχετικα εχουν παιχτει και στον 1 του αγροτικου.3.600 σε συνολο 3.640 στον 1, αλλα αυτο μπορει καπως να δικαιολογηθει λαμβανοντας υποψην την αδυναμια εκτος εδρας του παναιτολικου...Ειδομεν....Ελλαδαρα μουυυυυ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ 2.8 = 4,7 = 2,25 ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 5000 ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ 1 ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ. 83000 ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΤΡΕΛΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΡΕΛΑ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΠΟΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ, ΑΝΕΒΗΚΕ Ο 1 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΠΟΤΝΑΡΙΣΜΑΤΩΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΟΥΣΑ..ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

drotan_4
Senior Member

Αριθμός μηνυμάτων: 137
Τόπος: Gibraltar
Ομάδα:
Registration date: 29/05/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Κυρ Nov 22, 2009 4:10 pm

ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΔΩ Η ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΣΤΥΝΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ.ΑΡΧΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ.ΠΕΦΤΕΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΕΦΤΕΙΙΙΙ ΚΑΙ 1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΟΠΑΝΑΣ ΤΟΝ 1.ΗΛΙΟΠΟΥΛΑΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ..ΑΠΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

burgos
Expert Member

Αριθμός μηνυμάτων: 804
Ομάδα:

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Δευ Nov 23, 2009 9:04 am

ρε αδελφε σε πιοα σελιδα μπορεις να δεις τα πονταρισματα που πεφτουν σε ελληνικες ομαδες??

φίλε αυτές οι συζητήσεις πάνε στο Στοίχημα.. τα σχετικά μηνύματα ας γραφούν εκεί. Smile

Έχει επεξεργασθεί από τον/την mario4 στις Δευ Nov 23, 2009 10:22 am, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : εκτός θέματος)

mario4
Forum Adict

Αριθμός μηνυμάτων: 12528
Τόπος: ΛΑΣΙΘΙ
Ομάδα:
Ομάδα:
4 χιλιάδες έτη
λατρεύουμε του ΟΦΗ την Ιδέα..

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Τρι Nov 24, 2009 10:43 am

http://www.exedrasports.gr/football/international/article/?aid=45561
«Ολα ξεκίνησαν από την Ελλάδα»
Παράθεση:
Αποκαλύψεις με ονόματα ομάδων και παραγόντων που είχαν εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια έβγαιναν κάθε μέρα στο φως από την UEFA. Το περίεργο για το ελληνικό φίλαθλο κοινό ήταν, κάτι που να εμπλέκει σε αυτήν την ιστορία τη χώρα μας. Και όμως, δυστυχώς, δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο «αδιάφθορος» της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Πέτερ Λιμάχερ, αποκαλύπτει στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» πως: «όλα ξεκίνησαν από το Πανιώνιος-Ντιναμό Τυφλίδας» καρφώνοντας ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ειδικός ανακριτής της UEFA Πέτερ Λιμάχερ μίλησε στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» για το ματς Πανιώνιος - Ντιναμό Τιφλίδας, για τα «πανίσχυρα» και «δικτυωμένα στον κόσμο της πολιτικής» αφεντικά των ελληνικών ομάδων, ενώ στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι στη Β' Εθνική «έχουν στηθεί σχεδόν δυο ντουζίνες ματς»

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απόρησαν για την απουσία του... Μάρτη από τη Σαρακοστή. Το διεθνές σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξετυλίγουν οι γερμανικές αρχές φέρνει υπό το φως των (ανακριτικών) προβολέων τουλάχιστον 200 ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε τουλάχιστον εννέα χώρες (Γερμανία, Τουρκία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Βοσνία) και από αυτές λείπει η Ελλάδα. Λείπει; Οχι τελικά, όπως έσπευσε να εξηγήσει ο ειδικός ανακριτής της UEFA σε θέματα στημένων αγώνων Πέτερ Λιμάχερ. Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές του Μπόχουμ την περασμένη Παρασκευή, ο παράγοντας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αποκάλυψε στον δημοσιογράφο της «Sueddeutsche Zeitung» Τόμας Κίστνερ ότι «όλα ξεκίνησαν από τον Πανιώνιο».

Μάλιστα, ο Γερμανός δημοσιογράφος ξεκίνησε από αυτήν τη φράση το σαββατιάτικο δημοσίευμά του στο οποίο επιχειρεί μια ανάλυση για το «ντόμινο των στημένων αγώνων» και τη μοναχική (μέχρι τώρα) πορεία των ερευνητών της UEFA στον κόσμο του ποδοσφαιρικού εγκλήματος.

Ο Πέτερ Λιμάχερ ξεκίνησε την έρευνά του πριν από τέσσερα χρόνια, καθώς «η υπόθεση του αγώνα Πανιώνιος - Ντιναμό Τιφλίδας μας άνοιξε τα μάτια. Τρέλα! Εδώ υπάρχει θέμα», όπως είπε ο ερευνητής της UEFA, θυμίζοντας την εξέλιξη («διπλό» ημίχρονο - «άσος» τελικό) του ευρωπαϊκού αγώνα της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο Κύπελλο UEFA, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν γνωστή στη Γεωργία αρκετές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή εκείνης της αναμέτρησης, τον Δεκέμβριο του 2004.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι αδερφή ενός ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου είχε ποντάρει στο Βελιγράδι ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στη συγκεκριμένη εξέλιξη του αγώνα. Ωστόσο, όπως είπε ο Λιμάχερ, οι ερευνητές της υπόθεσης έπεσαν σε τοίχο. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία. Τα εμπόδια που συνάντησαν οι ερευνητές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν βγαλμένα από ταινίες της μαφίας, γράφει χαρακτηριστικά ο Κίστνερ. «Οι Ελληνες παράγοντες έχουν τρομακτική δύναμη και είναι δικτυωμένοι με το πολιτικό σύστημα», υποστήριξε ο Ελβετός ανακριτής της UEFA, αποκαλύπτοντας πόσο άδοξα έληξε τον Αύγουστο του 2005 η επίσκεψη στο Βελιγράδι ενός συναδέλφου του που αναζητούσε στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Εψαχνε το στοιχείο που θα τεκμηρίωνε την υπόθεση του Πανιωνίου, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επέστρεψε με το πρώτο αεροπλάνο στην Ελβετία. Τρεις άνδρες τον είχαν επισκεφτεί στο ξενοδοχείο και τον απείλησαν «να σταματήσει εδώ και τώρα την έρευνά του για το συγκεκριμένο άτομο».

Στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η «Sueddeutsche Zeitung», θεωρείται δεδομένο ότι η περίφημη «κλίκα της Θεσσαλονίκης» κινούσε τα νήματα του παρασκηνίου για πολλά χρόνια στήνοντας αγώνες και έχοντας επαφές με την κροατική μαφία που αποκαλύφθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στο Βερολίνο. Οι «προβλέψεις» τους για τα αποτελέσματα των ελληνικών αγώνων είχαν ποσοστό επιτυχίας 90% και, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, «αφορούσαν αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχαν Κροάτες ποδοσφαιριστές».

Αυτά όμως αφορούν το παρελθόν. Τι γίνεται με το παρόν; Οπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, μόνο στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος στήθηκαν σχεδόν δυο ντουζίνες αγώνες από τον περασμένο Ιανουάριο. Σε αυτά τα ματς ύποπτες είναι συνολικά έντεκα ομάδες, μια εξ αυτών μάλιστα έχει στήσει πέντε ματς! «Αρκεί να παρατηρήσουμε μερικά από τα αφεντικά ελληνικών ομάδων, και τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει» είπε χαρακτηριστικά ο Ελβετός ανακριτής της UEFA.

..........συνεχίζεται...........

μάγκες είναι μεγάλο διαβάστε το όλο!

ΥΓ ποιές ειναι οι 11 αυτές ομάδες οεοεο? Cool

OFI and let's go! Eκπομπή ΣΦΟΑ ζωντανά κάθε Τρίτη στις 1700 στον Κρήτη FM 87.5
Only players of Cretan descent and Cantera policy in OFI Creta ASAP !
ΜΠΛΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

1913, Η άλωσις των Ιωαννίνων: "Κρήτες εσώσατε την τιμήν του στρατού μας, εσώσατε την Ήπειρον.." Από τους άνδρες του Ανεξάρτητου Συντάγματος Κρητών (μαθητές και εθελοντές από την ανεξάρτητη Κρήτη) ακούσθηκε για πρώτη φορά η πολεμική κραυγή «ΑΕΡΑ» εναντίον του οχυρού του Μπιζανίου ενώ τα πολυβόλα των Τούρκων διαρκώς θέριζαν τα αμουστακα παιδιά της Κρήτης, τα οποία είχαν τέτοια ψυχική ρώμη ώστε έπεφταν από τις σφαίρες τραγουδώντας τεμάχια του Ερωτοκρίτου..

giorgos37
Super Member

Αριθμός μηνυμάτων: 3372
Τόπος: Νεάπολη
Ομάδα:
Registration date: 18/11/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Τρι Nov 24, 2009 11:57 am

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο Ιωνικός έτυχε εύνοιας από το σύστημα σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Ομως κάθε χρόνος εύνοιας εξαργυρωνόταν με 5 χρόνια ανελέητου κυνηγητού.
- Το 1989-1990 στην πρώτη μας χρονιά στην Α' Εθνική είναι η μία περίπτωση. Ιωνικός και Ξάνθη στο τέλος του πρώτου γύρου χαρακτηρίζονταν ως απόλυτα φαβορί για φούντο. Με πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο, σώθηκαν και οι δύο. Φυσικά οι εφημερίδες έγραφαν μόνο για "κανελάκεια" και όχι και για "ξάνθεια".
Η εύνοια του 90 εξαργυρώθηκε την επόμενη χρονιά με αφαίρεση 5 βαθμών από τον Ιωνικό λόγω καταγγελίας της Παναχαϊκής για δωροδοκία και ο Ιωνικός υποβιβάστηκε. Κι ένας ηλίθιος καταλαβαίνει ότι αν ο Ιωνικός κινούσε τα νήματα, αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ.

- Το 1997 ο Ιωνικός είχε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ξεκίνησε με 7 στα 7 και μηδέν παθητικό, κερδίζοντας μάλιστα εκτός έδρας και την ΑΕΚ με 0-2. Την 10η αγωνιστική που συναντήθηκε με τον Ολυμπιακό (ο οποίος ήταν 4 βαθμούς πίσω) τινάχτηκε το παιχνίδι στον αέρα από την διαιτησία και τα επεισόδια που έγιναν στο τέλος του αγώνα. Ο Ιωνικός πλήρωσε με 5 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας. Τερμάτισε τελικά 5ος αλλά δεν βγήκε Ευρώπη λόγω της κατάκτησης του κυπέλλου από τον Πανιώνιο. Σε άλλη χώρα θα είχε πάρει το πρωτάθλημα, φυσικά όχι στην Ελλάδα...

- Το 1998 είναι η δεύτερη περίπτωση που ο Ιωνικός ευνοήθηκε από την διαιτησία. Η πιάτσα έλεγε τότε ότι ήταν η πληρωμή για το κυνηγητό της προηγούμενης χρονιάς. Κανείς δεν αμφιβάλλει όμως ότι ο Ιωνικός εκείνη την εποχή είχε ομαδάρα, φιλοδορώντας με 4άρες και 5άρες τους αντιπάλους του.

- Το 2003 ήταν η τελευταία φορά που λήφθηκε απόφαση υπέρ του Ιωνικού, στην περίφημη ιστορία με τα χρέη του ΠΑΣ Γιάννενα. Αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική βέβαια, γιατί οι πιέσεις του Ιωνικού ήταν στο να εφαρμοστεί ο νόμος και όχι να καταστρατηγηθεί ως συνήθως. Δυστυχώς στην Ελλάδα η εφαρμογή του νόμου θεωρείται κάτι σαν παράγκα.

- Από το 2002, για τρεις (3) συνεχόμενες περιόδους ο Ιωνικός δεν κέρδισε ούτε ένα (1) πέναλτι.
Ενδεικτικό άρθρο της εποχής του Α. Καρπετόπουλου:
Παράθεση:
12/04/2005
• Στυλιαράς (Ιωνικός-Εργοτέλης 1-0). Κατέστρεψε το ρεκόρ που με τεράστιο κόπο έχτισαν οι συνάδελφοί του, δίνοντας πέναλτι στον Ιωνικό και μάλιστα αυστηρό! Αλλά ο Μακόρ φρόντισε να το χάσει, ώστε ο Ιωνικός να κλείσει τριετία χωρίς να έχει βάλει γκολ από πέναλτι.
. Δύο χρόνια πριν τον υποβιβασμό αυτά...

- Το 2007 ο Ιωνικός τιμωρήθηκε δύο φορές με αφαίρεση βαθμών, κυνηγήθηκε ανελέητα από τη διαιτησία και υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική.
Παράθεση:
Sportime, 12/12/2006
Κατ’ αρχάς είναι απαράδεκτα όσα έγιναν στη Νεάπολη. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Ομως από την άλλη πώς να θεωρήσουμε ότι όλα όσα είπε ο Χρήστος Κανελλάκης, μετά τα γεγονότα, στερούνται βάσης; Και πώς μπορεί να πεισθεί κάποιος ότι ο Ιωνικός, ο οποίος είναι από τις λίγες ΠΑΕ οι οποίες δεν χρωστούν στο Δημόσιο, δεν γνώρισε το κυνήγι από κάποιους διαιτητές;
Ισως αυτό να είναι απόρροια των διοικητικών επιλογών που έγιναν. Ο Ιωνικός είχε κόντρα με την ΕΠΟ και τα διαιτητικά της όργανα τα τελευταία χρόνια. Κι η κόντρα αυτή είχε συνέπεια να ξεχάσει ότι στο ποδόσφαιρο μπορεί να κερδίσει πέναλτι. Πάντα του καταλογιζόταν. Ποτέ δεν του δινόταν. Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός ήταν από τις ομάδες που προσχώρησε τελευταίος στη Superleague. Είχε σοβαρές επιφυλάξεις για το εγχείρημα. Γιατί να μην μπει στο μυαλό κάποιων ότι ορισμένοι, βασιλικότεροι του βασιλέως, τον κυνηγούν;

Παράθεση:
Χελλάκης, Spotday
Τιμωρούμε τον Ιωνικό, αλλά μετά τι κάνουμε;

Αν υπάρχει συνεννόηση να πέσει ο Ιωνικός, ας του το πουν να το ξέρει. Καλύτερα απ' την αρχή, παρά έτσι, μαυρίζοντας την ιστορία. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να την καταδιώκουν κατά συρροήν οι σφυρίχτρες. Παράγινε το κακό. Μοιάζει με συμβόλαιο θανάτου. Τα καφριλίκια των Νικαιωτών μπορεί να σκεπάσουν τελικά την «καταδίωξη», αλλά στη Σούπερ Λίγκα, αφού τιμωρήσουν παραδειγματικά τον Ιωνικό, θα πρέπει να σκεφτούν πώς είναι δυνατόν να απαλλαγούν από τη γάγγραινα. Τελεία και παύλα. Κάθε διαιτητής ή βοηθός που παίζει τον Ιωνικό είναι σαν να θέλει να του στρίψει πιο βαθιά το μαχαίρι. Τώρα εμείς, ως καθωσπρέπει Τύπος, έχουμε την υποχρέωση να καυτηριάσουμε τα έκτροπα και να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για τη συμπεριφορά παραγόντων και –δυστυχώς– παικτών του Ιωνικού. Εχουμε κι έναν παραπάνω λόγο να το κάνουμε, διότι ένας παλικαράς κινήθηκε απειλητικά και προσπάθησε να χειροδικήσει εναντίον συντάκτη μας επειδή δεν γουστάρει τα δημοσιεύματά μας.

Αυτά τα ολίγα για τη σχέση Ιωνικού και παράγκας.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την giorgos37 στις Τρι Nov 24, 2009 12:14 pm, 2 φορές συνολικά
http://www.rangers.gr

Michael
Team Moderator
Team Moderator

Ομάδα:

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Τρι Nov 24, 2009 12:02 pm

IONIKARA έγραψε:
Νομίζω πως οι μαλάκες ειναι αυτοί που τρέχουν κάθε κυριακή να δουν τη καψουρα τους

Michael έγραψε:
Γειά σου ρε ΙΩΝΙΚΑΡΑ.
ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

:lol: :lol: :lol:
Αυτός ο διάλογος έγινε και τίποτα παραπάνω...
Κάτσε ρε, από που και ως που παράγκα εσύ.
Και πέμπτη δημοτικού να πήγαινα δεν θα το έλεγα αυτό...
Κάποιες λαδιές και κάποιες μαγκιές τις έκανε ο σχωρεμένος κάποτε αλλά μέσα στα πλαίσια, όπως όλοι.
Η παράγκα είναι γνωστή και είναι αλλού.
Δεν χρειάζεται να επεκταθώ.

giorgos37
Super Member

Αριθμός μηνυμάτων: 3372
Τόπος: Νεάπολη
Ομάδα:
Registration date: 18/11/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Τρι Nov 24, 2009 12:06 pm

Γράψε λάθος τότε φίλε! Smile
http://www.rangers.gr

Michael
Team Moderator
Team Moderator

Ομάδα:

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Τρι Nov 24, 2009 12:09 pm

Εντάξει, κανένα πρόβλημα, κουβέντα κάνουμε.
Σημαντικά και τα στοιχεία που ανέβασες, καλό είναι να υπάρχουν.
Γιατί οι παλαιοί θυμούνται.
Οι νεώτεροι πρέπει να μάθουν τι παίζετε.

Michael
Team Moderator
Team Moderator

Ομάδα:

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Τρι Nov 24, 2009 12:49 pm

Αφού γράφτηκε η ατάκα "Κανελλάκεια" λοιπόν έχω την εντύπωση πως θυμάμαι πως ξεκίνησε.
Από τον Αποδυτηριάκια στον Φίλαθλο.
Ήταν Σάββατο λοιπόν, παραμονή ενός αγώνα Ιωνικού - Ξάνθης.
Σε ένα σχόλιο λοιπόν έλεγε κάτι τέτοιο.
"Παλεύει όλη την εβδομάδα ο Πανόπουλος, και έχει σπάσει τα τηλέφωνα, για να πάρει το διπλό στην Νίκαια.
Εκεί όμως δεν χωράνε οι μαγκιές.
Έτσι και γίνει τίποτα περίεργο θα έχουμε Κανελλάκεια την Κυριακή".
Κάτι τέτοιο έλεγε.
Ο σχωρεμένος έβλεπε και το παραμικρό και μπούκαρε.
Μόνος του, ούτε με μπράβους ούτε τίποτα.
Δεν ήταν ο παράγοντας της σουϊτας.
Στον πάγκο καθόταν, έβλεπε και άκουγε τα πάντα...
Η έκφραση επειδή ήταν πιασάρικη άρχισε να γράφεται συνέχεια και από άλλες φυλλάδες.
Και μετά από καιρό έχασε το νόημα της.
Ίσως με την τόση χαρτούρα που έχω μαζέψει έχω κάπου αυτό το απόκομμα.
Θα το ψάξω.

IONIKARA
Senior Member

Ομάδα:

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ετσι στήνονται οι αγώνες   Τρι Nov 24, 2009 8:45 pm

Michael έγραψε:

Η παράγκα είναι γνωστή και είναι αλλού.
Δεν χρειάζεται να επεκταθώ.

Μιχάλη πες τα όλα μπας και μάθουμε και μείς κάτι.

Ετσι στήνονται οι αγώνες

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 6 από 67Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 36 ... 67  Next

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Το Forum της Β εθνικής | www.betafans.net :: Ομάδες :: Β εθνική-