|
| |
| Συγγραφέας | Μήνυμα |
|---|
 Fredericks -5- Top Poster

Αριθμός μηνυμάτων: 4305 Τόπος: ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ομάδα:  Ομάδα: 
Registration date: 13/02/2009
 | Θέμα: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Mar 25, 2010 3:56 pm | |
| Πανικός στη δίκη του Calciopoli! Η κατάθεση του συνταγματάρχη Αουρίκιο, επικεφαλής της έρευνας κατά του Λουτσιάνο Μότζι, στη δίκη που γίνεται στη Νάπολι συνεχίστηκε με λάθη και... απίστευτες παραλείψεις! Ο Αουρίκιο είναι αυτός που έχει αναλάβει να καταδικάσει τον Μότζι και να αποδείξει ότι το Calciopoli υπήρχε πραγματικά και δεν ήταν Farsiopoli, όπως το αποκαλούν οι τιφόζι της Γιουβέντους. Ολες οι προσπάθειες του, όμως, πέφτουν στο κενό ως τώρα, καθώς στη νέα κατάθεση του πιάστηκε και πάλι αδιάβαστος από τους δικηγόρους του Μότζι, που κερδίζουν συνεχώς τις εντυπώσεις. Αυτή τη φορά ο Αουρίκιο στάθηκε στους διαιτητές που ήλεγχε ο Μότζι, σύμφωνα με τις κατηγορίες που προέκυψαν το 2006. Και πάνω σε αυτή την κατηγορία, έκανε λόγο για ένα κύκλωμα που αποτελούνταν από συγκεκριμένους διαιτητές και οι οποίοι είχαν ως σκοπό, σύμφωνα με την κατάθεση του, να ευνοείται η Γιουβέντους του Μότζι. Η απάντηση των δικηγόρων του πρώην γενικού διευθυντή της Μεγάλης Κυρίας ήταν άμεση, καθώς παρουσίασαν όλα τα παιχνίδια των μπιανκονέρι με τους διαιτητές που κατηγορήθηκαν ως άνθρωποι του Μότζι. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο μέσος όρος βαθμών που κατακτούσε η Γιουβέντους με αυτούς τους διαιτητές ήταν 1,89 σε κάθε παιχνίδι, ενώ στα παιχνίδια με τους άλλους διαιτητές που ήταν καθαροί και δε στιγματίστηκαν ποτέ, οι Τορινέζοι είχαν 2,63 βαθμούς ανά παιχνίδι. « Πώς είναι δυνατόν με τους διαιτητές που κατηγορείτε ως υποχείρια του Μότζι η Γιουβέντους να έχει τα χειρότερα αποτελέσματα της;», ρώτησαν οι δικηγόροι του Lucky Luciano τον Αουρίκιο, χωρίς να πάρουν απάντηση. Οι συνήγοροι του Μότζι, πάντως, δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά έφεραν τα πάνω-κάτω βγαίνοντας στην αντεπίθεση και κατηγορώντας, ουσιαστικά, τον Αουρίκιο για απόκρυψη στοιχείων που εμπλέκουν και την Ιντερ σε όλο αυτό τον χαμό! Συγκεκριμένα, κατέθεσαν στο δικαστήριο την καταγεγραμμένη συνομιλία του Μπέργκαμο, αρχιδιαιτητή εκείνη την εποχή, στις 5 Ιανουαρίου του 2005 με ώρα 14:30, στην οποία αναφέρεται σε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Μάσιμο Μοράτι και τον τότε πρόεδρο της Ιντερ, Τζιάσιντο Φακέτι, με σκοπό να κλειστεί ένα ραντεβού. Οι δικηγόροι του Μότζι ρώτησαν τον Αουρίκιο γιατί δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τηλεφωνήματα των Μοράτι και Φακέτι με τον Μπέργκαμο από τη στιγμή που όλα τα τηλεφωνήματα του Μπέργκαμο ήταν υπό παρακολούθηση, για να πάρουν την ακόλουθη απάντηση εντός του δικαστηρίου: « Δεν έχω κάποια εξήγηση, δεν ξέρω το γιατί...». « Είναι πιθανό να του τηλεφωνούσαν σε άλλον αριθμό που δεν ήξερε κανείς άλλος;», ρωτήθηκε ο Αουρίκιο και... άφησε τα πάντα ανοιχτά! Προς το τέλος της νέας κατάθεσης του, ο Αουρίκιο επιτέθηκε ξανά στη Γιουβέντους χωρίς να παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία και αναφερόμενος στη Μίλαν είπε ότι δεν είχε δικά της ΜΜΕ. « Δεν έχετε ακούσει τίποτα για τη Mediaset, που μπορούσε να προβάλει όποιες φάσεις ήθελε για να δημιουργήσει εντυπώσεις, και τον ιδιοκτήτη της, που είναι ο Μπερλουσκόνι;», τον ρώτησαν οι δικηγόροι του Μότζι, για να απαντήσει ο Αουρίκιο: « Δεν μου προκύπτει από την έρευνα ότι η Mediaset ελέγχεται από την Μίλαν...»! Οι Μίλαν και Mediaset, πάντως, έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη... gazzetta.gr
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Fredericks -5- στις Πεμ Apr 15, 2010 10:05 pm, 3 φορές συνολικά |
|  | |  Fredericks -5- Top Poster

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Mar 25, 2010 3:57 pm | |
| Τα πράγματα μπερδεύονται όλο και περισσότερο και πιστεύω η Ίντερ δύσκολα θα την βγάλει καθαρή.... |

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 3:23 pm | |
| 51.000 αποκαλύψεις για Ίντερ! Τα πάνω-κάτω έρχονται στη δίκη του Calciopoli, καθώς βρέθηκαν μετά από... τέσσερα χρόνια και βγαίνουν στη δημοσιότητα 51.000 τηλεφωνικές επαφές της Ιντερ με αρχιδιαιτητές και διαιτητές! Την προηγούμενη εβδομάδα οι δικηγόροι του Λουτσιάνο Μότζι, στη δίκη που συνεχίζεται στη Νάπολι, είχαν ρωτήσει τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας -συνταγματάρχη Αουρίκιο που ήταν επικεφαλής της έρευνας- αλλά και τον εισαγγελέα, πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες των Μάσιμο Μοράτι και Τζιάσιντο Φακέτι για λογαριασμό της Ιντερ, με τον τότε αρχιδιατητή Μπέργκαμο, το τηλέφωνο του οποίου ήταν υπό παρακολούθηση. Τώρα, δέκα μέρες μετά, έρχονται σημαντικές αποκαλύψεις, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, καθώς βρέθηκαν αυτές οι συνομιλίες που είχαν... χαθεί! Συνομιλίες που φτάνουν, στο σύνολο, στις 51.000! Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν και κάποιες του Αντριάνο Γκαλιάνι, αντιπροέδρου της Μίλαν που τότε τα φόρτωσε όλα στον Μότζι, αλλά και του προέδρου της Κάλιαρι, Τσελίνο, ο οποίος επίσης κατηγορούσε πάντα τη Γιουβέντους. Η πρώτη παράβαση...Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν βγει, προκύπτει ότι ο τότε πρόεδρος της Ιντερ, Φακέτι, συνομιλούσε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα με τον αρχιδιαιτητή Μπέργκαμο. Αυτό συνιστά και την πρώτη παράβαση, σύμφωνα με το άρθρο 1. Στην πορεία πάντως, από τη στιγμή που βρέθηκαν... μετά από χρόνια και αφού όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους, όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Μοράτι με τον Μπέργκαμο αλλά και τους αρμόδιους φορείς τότε, θα προκύψουν πολύ σοβαρά πράγματα, όπως αναφέρουν και οι ιταλικές εφημερίδες. Ο Γκαλιάνι πριν το Μίλαν-ΓιούβεΣε ό,τι αφορά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Γκαλιάνι με τους ανθρώπους που ήλεγχαν τη διαιτησία, αφορούν στην εβδομάδα πριν το Μίλαν-Γιουβέντους τον Μάιο του 2005, στο οποίο κρίθηκε και το Scudetto εκείνης της σεζόν. Εχθρός του Μότζι ο φερόμενος ως άνθρωπος του!Από τις νέες τηλεφωνικές συνομιλίες, που προφανώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν... θαφτεί, αποκαλύπτεται ότι ο Λουτσιάνο Μότζι στις περισσότερες συνομιλίες του μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τον διαιτητή Ντε Σάντις, χαρακτηρίζοντας τον πολλές φορές «εχθρό της Γιουβέντους» και ακούγεται να λέει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην σφυρίζει ματς της ομάδας. Το εκπληκτικό είναι ότι όλο το Calciopoli στήθηκε πάνω στη διαπίστωση κάποιων ότι ο Ντε Σάντις ήταν το μεγαλύτερο... τσιράκι του Μότζι και σφύριζε ό,τι ήθελε ο πρώην γενικός διευθυντής της Μεγάλης Κυρίας. Οι Μότζι και Ντε Σάντις αρνούνταν τα πάντα το καλοκαίρι του 2006, αλλά οι εισαγγελείς έλεγαν ότι υπήρχαν στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία, με βάση τις συνομιλίες που βγαίνουν τώρα στη δημοσιότητα, καταρρίπτονται... Πρώτη φορά αντιδρούν οι Ανιέλι!Από τη στιγμή που ξέσπασε το Calciopoli, ή Farsiopoli κατά τους τιφόζι της Γιουβέντους, η οικογένεια Ανιέλι τήρησε μια πολύ διακριτική στάση, που παρεξηγήθηκε και από τους οπαδούς της ομάδας. Τώρα, μετά τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτονται, είναι η πρώτη φορά που οι Ανιέλι αντιδρούν και αυτό ενδεχομένως σημαίνει ότι η Γιουβέντους θα περάσει στην αντεπίθεση και θα ζητήσει, είτε με επιστροφή τίτλων είτε με τεράστια χρηματική αποζημίωση, να αποκατασταθούν τα πράγματα, αν ο Μότζι αθωωθεί στη δίκη της Νάπολι και ουσιαστικά αποδειχθεί με αυτό τον τρόπο ότι το Calciopoli ήταν ένα... ψέμα! Παράλληλα, όλο και περισσότερα ιταλικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα πολιτικές εφημερίδες, πέρα φυσικά από την αθλητική Tuttosport, δίνουν πλέον όλο και μεγαλύτερη προσοχή στα όσα γίνονται στη δίκη, καθώς διαπιστώνουν όλοι ότι συνεχώς βγαίνουν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, τα οποία μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα... Κι αυτό που τονίζει η La Stampa, για παράδειγμα, είναι ότι ο συνταγματάρχης Αουρίκιο, που είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, κάθε φορά που καταθέτει βρίσκεται εκτεθειμένος ενώ αποφεύγει να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις λέγοντας μονίμως «δεν ξέρω...». Έρχεται και η σειρά της Telecom...Οι δικηγόροι του Μότζι, σύμφωνα με τους Ιταλούς, θα ασχοληθούν το προσεχές διάστημα και με την Telecom Italia, που έκανε τις παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα. Και θα ασχοληθούν μαζί της γιατί ο Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα, αφεντικό της Pirelli και βασικός χορηγός της Ιντερ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι επιστήθιος φίλος με το αφεντικό της Telecom. Στα αρχεία της οποίας έχει βρεθεί φάκελος -τον οποίο πιθανότατα έχουν στα χέρια τους οι δικηγόροι του Μότζι- στον οποίο φαίνεται πως έχουν γίνει παράνομες παρακολουθήσεις σε πάρα πολλά κινητά τηλέφωνα κατόπιν παραγγελίας της Ιντερ! Γι' αυτό το θέμα είχε μιλήσει και ο Κρίστιαν Βιέρι, αλλά ο Μοράτι είχε πει τότε ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα υποστήριζε ο πρώην επιθετικός των νερατζούρι... «Πολύ σύντομη η προηγούμενη δίκη»Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και οι δηλώσεις Ιταλού εισαγγελέα στη La Stampa, που αναφέρει ότι «η προηγούμενη δίκη, αυτή που έγινε το καλοκαίρι του 2006, δεν μπορεί να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Δε γίνεται, εφόσον υπάρχουν τόσα στοιχεία κατά τις αρχές για τόσους πολλούς εμπλεκόμενους, να γίνει δίκη 20 ημερών και να βγουν και τόσο σημαντικές αποφάσεις. Η όλη διαδικασία ήταν λάθος, με τον τρόπο που έγινε». Όπως και να έχει, το ενδιαφέρον πλέον γίνεται όλο και μεγαλύτερο, ενώ η ακροαματική διαδικασία στη Νάπολι θα συνεχιστεί στις 13 Απριλίου. gazzetta.gr
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Fredericks -5- στις Πεμ Apr 15, 2010 3:24 pm, 1 φορά |

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 3:24 pm | |
| Οι πρώτες συνομιλίες της Ίντερ! Μια πρώτη ιδέα για τις συνομιλίες των Μοράτι, Φακέτι με τον αρχιδιαιτητή Μπέργκαμο έδωσε ο δικηγόρος του Μότζι σε συνέντευξη του, τονίζοντας πως θα έρθουν τα πάνω-κάτω! Ο Μαουρίλιο Πριορέσκι, ένας εκ των συνηγόρων του Λουτσιάνο Μότζι, παραχώρησε συνέντευξη σε Tuttosport και La Stampa, κάνοντας αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές συνομιλίες των Μάσιμο Μοράτι και Τζιάσιντο Φακέτι, με τον τότε αρχιδιαιτητή Μπέργκαμο και άλλους ανθρώπους της διαιτησίας, αλλά δεν τα είπε όλα. Αυτό, όπως συμπλήρωσε, θα συμβεί στη δίκη στη Νάπολι, όπου θα κατατεθούν οι κασέτες, τονίζοντας ότι θα υπάρξει πλήρης αλλαγή σκηνικού. Διαιτητές για Λιβόρνο-Ιντερ & Ιντερ-ΜπολόνιαΣτη συνέντευξη του στην Tuttosport -που κυκλοφόρησε με τίτλο «Να γιατί ο Μοράτι πρέπει να επιστρέψει το Scudetto» (φωτό)- ο Πριορέσκι αποκαλύπτει πως «υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες των Μοράτι και Φακέτι, που επιβεβαιώνουν ότι ο Φακέτι δείπνησε με τον Μπέργκαμο πριν το ματς Λιβόρνο-Ιντερ 0-2, τον Ιανουάριο του 2005. Παράλληλα υπάρχουν και κάποιες άλλες συνομιλίες που είναι... πολύ ενδιαφέρουσες. Μιλάμε συνολικά για δεκάδες χιλιάδες συνομιλίες και πλέον θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οριστικά τα πράγματα. Να μας πουν τι είναι παράνομο και τι νόμιμο». Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε άλλες κασέτες ο αρχιδιαιτητής Μπέργκαμο τηλεφωνεί στον Μοράτι για να τον ενημερώσει πως για τον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα σε Ιντερ και Μπολόνια στις 13 Ιανουαρίου του 2005, όπου οι νερατζούρι επικράτησαν με 3-1, διαιτητής θα οριζόταν ο Μάρκο Γκαμπριέλε. «Γιατί είναι παράνομο το να ενημερώνεται εκ των προτέρων ο Μότζι για το ποιος θα είναι ο διαιτητής σε έναν αγώνα της Γιουβέντους και να είναι νόμιμο όταν συμβαίνει το ίδιο με τον Μοράτι; Ή είναι και οι δύο παράνομοι ή και οι δύο νόμιμοι», τονίζει ο δικηγόρος Πριορέσκι και συνεχίζει: «Πλέον η κατάσταση έχει ως εξης: ή είναι νόμιμο να καλείς τους αρχιδιαιτητές ή είναι παράνομο. Στην πρώτη περίπτωση, αν είναι νόμιμο, τότε ο Μότζι δεν έκανε τίποτα παράνομο, στο δεύτερο, αν δηλαδή είναι παράνομο, τότε δεν το διέπραξε μόνος αυτός αλλα και όποιος είδε τον εαυτό του να... επιβραβεύεται με ένα Scudetto». «Μοράτι, δώσε πίσω τον τίτλο»Ο Πριορέσκι πιέζεται στη συνέντευξη του για να δώσει το περιεχόμενο πολλών τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά δεν το κάνει και τονίζει πως σε λίγες εβδομάδες όλα θα βγουν στη φόρα, καθώς οι κασέτες θα κατατεθούν στο δικαστήριο. Και τώρα, πριν τις καταθέσει, ζητάει από τον Μοράτι να παραδεχθεί τι ακριβώς έχει γίνει και να επιστραφεί στη Γιουβέντους το Scudetto του 2006. «Κατά την άποψή μου ο Μοράτι έχει διπλή υποχρέωση, ηθική και με βάση του κανόνες. Πρέπει να παραδεχθεί, πριν βγουν στη δημοσιότητα, τα τηλεφωνήματα που έκανε αυτός και ο Φακέτι στους αρχιδιαιτητές και πρέπει να επιστρέψει τον τίτλο του 2006. Εγώ δε θα το ήθελα πλέον, αν ήμουν στη θέση του. Δεν το κατέκτησε η ομάδα του στο γήπεδο αλλά της έδωσε η αθλητική δικαιοσύνη, επειδή η Ιντερ έμεινε εκτός ανάκρισης. Τα τηλεφωνήματα που βρέθηκαν, όμως, τινάζουν στον αέρα τα πάντα. Ας βγει τώρα, πριν αρχίσει ξανά η δίκη, να παραδεχθεί τα πάντα ο Μοράτι». «Τι σκεφτόταν ο Αουρίκιο;»Σε ό,τι αφορά τη συνέντευξη του στην La Stampa, ο δικηγόρος του Μότζι ερωτάται εξ αρχής γιατί βρέθηκαν τώρα αυτές οι τηλεφωνικές συνομιλίες των Μοράτι και Φακέτι, για να δώσει την ακόλουθη απάντηση: «Αυτό το ερώτημα το έχω κάνει κι εγώ στον εαυτό μου. Τι να πω... Περίεργο. Είναι ένα μυστήριο γιατί ο συνταγματάρχης Αουρίκιο, που είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας του Μότζι ως επικεφαλής της έρευνας τότε, «ξέχασε» ότι υπήρχαν αυτές οι συνομιλίες και δεν τις έλαβε υπόψην. Τι σκεφτόταν; Το γεγονός ότι αυτές οι συνομιλίες βρέθηκαν τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, και δε δόθηκαν τότε στους αρμόδιους από τον Αουρίκιο, είχαν ως συνέπεια η Ιντερ να γίνει πρωταθλήτρια επειδή κάποιοι πίστευαν ότι είναι... ξεχωριστή». «Να ξυπνήσει η Γιουβέντους»Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα έχουν προκαλέσει την κινητικότητα της οικογένειας Ανιέλι, που φέρεται να μελετάει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσει στην αντεπίθεση. Οι σχέσεις των Τζον και Λάπο Έλκαν με τον Λουτσιάνο Μότζι δεν είναι καθόλου καλές -ο Αντρέα Ανιέλι είναι πάντα στο πλευρό του Lucky Luciano- και ο δικηγόρος του πρώην γενικού διευθυντή της Μεγάλης Κυρίας ζητάει, μέσω της συνέντευξης του, από τους ιδιοκτήτες της Γιούβε να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά. «Δε θέλω να πω κάτι περισσότερο τώρα, γιατί προσεχώς θα βγουν όλα στη δημοσιότητα. Επαναλαμβάνω, μόνο, ότι από όσα ήδη ξέρω για το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, όλα όσα λέγονταν για την καθαρή Ιντερ τινάζονται στον αέρα και αυτό θα αποδειχθεί. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η ιδιοκτησία της Γιουβέντους θα πρέπει να βγάλει τώρα το κεφάλι από την άμμο και να πάρει θέση. Πρέπει να αντιδράσουν γιατί, το ξαναλέω, το σενάριο αλλάζει εντελώς και θα έρθουν τα πάνω-κάτω»! «Έκανε 100 τηλεφωνήματα για ευχές;»Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο δικηγόρος Πριορέσκι αναφέρεται σε πρόεδρο ομάδας, χωρίς να τον κατονομάσει ακόμη, που αποδεικνύεται... ψεύτης. «Υπάρχει πρόεδρος ομάδας της Serie A που έλεγε τότε ότι για τα πάντα φταίει ο Μότζι και η Γιουβέντους. Για τον εαυτό του έλεγε μόνο ότι τηλεφωνούσε στον αρχιδιαιτητή Μπέργκαμο μόνο για να του ευχηθεί στη γιορτή του. Εχουν βρεθεί, λοιπόν, 100 τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Μπέργκαμο τώρα. Θα βγουν κι αυτές στη δημοσιότητα. Πώς θα τις δικαιολογήσει; Δεν είναι πολλά 100 τηλεφωνήματα απλά και μόνο για ευχές;». Πόλεμος στα ΜΜΕ και... Gazzettopoli!Ολα όσα έρχονται στην επιφάνεια για το τι ακριβώς έγινε το 2006, έχουν προκαλέσει και... πόλεμο στα ιταλικά ΜΜΕ! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τηλεοπτικός σταθμός «Sky» δε διαβάζει, πλέον, τα πρωτοσέλιδα της Tuttosport που αναφέρονται στο θέμα, με αποτέλεσμα η εφημερίδα που πρόσκειται στη Γιουβέντους να βγαίνει στην αντεπίθεση, ενώ οι τιφόζι της Γιουβέντους -σύμφωνα με τους Ιταλούς- έχουν κηρύξει πόλεμο στην Gazzetta dello Sport και την αποκαλούν... Gazzettopoli! Ο λόγος; Το γεγονός ότι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ιταλίας δεν ασχολείται καθόλου με τη δίκη στη Νάπολι, επειδή είναι μέτοχος της ο... Μάσιμο Μοράτι! gazzetta.gr |

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 3:26 pm | |
| Οι συνομιλίες Μοράτι-Μπέργκαμο! Τους πρώτους διαλόγους του Μάσιμο Μοράτι με τον αρχιδιαιτητή Μπέργκαμο, τη σεζόν 2004-05, αποκαλύπτουν την Παρασκευή τα ιταλικά ΜΜΕ και ακολουθούν κι άλλα! Την Πέμπτη, μετά τις συνεντεύξεις ενός εκ των δικηγόρων του Λουτσιάνο Μότζι, η Ιντερ δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση για το θέμα αλλά έκανε δηλώσεις η... αδερφή του Μοράτι, λέγοντας πως δεν υπάρχουν συνομιλίες και πως όλα είναι ψέματα. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, πώς είναι δυνατόν να είναι μπλεγμένη η Ιντερ και να μην κατέκτησε το Scudetto τότε, για να πάρει την απάντηση από Ιταλό δημοσιογράφο: «Ούτε η Φιορεντίνα ή η Ρετζίνα κέρδισαν τον τίτλο, αλλά ήταν μπλεγμένες και τιμωρήθηκαν». Μία μέρα μετά, μέρος των ιταλικών ΜΜΕ -γιατί τα περισσότερα προτιμούν να σιωπήσουν- αποκαλύπτουν τους πρώτους διαλόγους του αφεντικού της Ιντερ με τον τότε αρχιδιαιτητή. Κι όπως σημειώνουν, θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα και θα είναι όλο και πιο... ενδιαφέροντα. Στην πρώτη συνομιλία, τον Δεκέμβριο του 2004, ο Μοράτι λέει ότι όλα είναι καλά με τη διαιτησία και κανονίζει να βρεθούν από κοντά με τον Μπέργκαμο. Στη δεύτερη, τον Ιανουάριο του 2005 κι αφού προφανώς έχει συναντηθεί με τον αρχιδιαιτητή, λέει στον Μπέργκαμο μετά τη νίκη με 3-2 επί της Σαμπντόρια ότι ο διαιτητής ήταν πολύ καλός και βοήθησε, ενώ οι δύο βοηθοί διαιτητή του... έκλεισαν το μάτι! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο αρχιδιαιτητής Μπέργκαμο λέει στον Μοράτι ότι τώρα «πρέπει να κάνουμε δέκα σερί καλά αποτελέσματα»! Ακολουθούν οι συνομιλίες. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004Moratti: Πήγε αρκετά καλά ως τώρα, δεν υπήρξαν πολεμικές ή φασαρίες... Bergamo: Ευτυχώς ναι, μπορούμε και πρέπει να πάμε καλύτερα... Moratti: Ακούστε, θα ήθελα να σας συναντήσω... Bergamo: Και εγώ, γιατί θα ήθελα να σας εκμυστηρευτώ κάτι... Moratti: Όταν έχετε ένα λεπτό όταν περνάτε από το Μιλάνο... Bergamo: Θα έρθετε στο Livorno να δείτε το παιχνίδι ή θα το δείτε, πώς; Moratti: Δεν το ξέρω, εγώ αποφεύγω πάντα να πάω εκτός έδρας... Bergamo: Την προσεχή εβδομάδα... Moratti: Εγώ είμαι εδώ, είμαι σε εκείνα τα μέρη στο Forte eh... ας ακουστούμε μια μέρα πριν το Livorno, αν έχετε χρόνο, ή δυο μέρες πριν... Bergamo: Αλλίμονο... εγώ είμαι στο Coverciano όπου μαζεύουμε τους διαιτητές... Moratti: Αν έρθω επάνω, μου λέτε αν θα βρεθούμε εδώ ή... ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2005Bergamo: Πρόεδρε Moratti, είμαι ο Bergamo.. Moratti: Ήθελα νας σας καλέσω εγώ εγώ για να σας πω ότι είδα τον Μπερτίνι που συμπεριφέρθηκε πάρα πολύ καλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το οποίο μπορούσε να καταλήξει σε ένα πολύ βαρύ χτύπημα... Bergamo: Προφανέστατα ήταν το πιο δύσκολο Inter-Sampdoria, δούλεψαν καλά και οι επόπτες... Moratti: Τους το είπα στο τέλος, πραγματικά καλοί, γιατί ήταν ήδη δυο φορές... σωστοί να τους τσιμπάτε, πως στο διάολο τα καταφέρνετε να τους τσιμπάτε... μου έκλεισαν το μάτι... Bergamo: Ας κοιτάξουμε να κάνουμε δέκα χρήσιμα αποτελέσματα στη σειρά τώρα! Moratti: Σκεφτόμουν να σας καλέσω χθες βράδυ γιατί μετά πήγα στον διαιτητή Μπερτίνι. Συμπεριφέρθηκε πάρα πολύ καλά. Μοράτι: «Δεν τα θυμόμουν...»Μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων συνομιλιών ο Μάσιμο Μοράτι αναγκάστηκε να κάνει δηλώσεις και τόνισε πως... οι εφημερίδες έγραψαν την αλήθεια το 2006, ενώ για τις συνομιλίες είπε: «Δεν τις θυμόμουν, τις είχα ξεχάσει...». Αυτό που σχολιάζουν ιταλικές ιστοσελίδες είναι πώς είναι δυνατόν να λέει ο Μοράτι τώρα ότι τις είχε ξεχάσει, ενώ μέχρι και πριν λίγες μέρες έλεγε ότι δεν υπήρχαν καν συνομιλίες. Συνεχίζεται ο πόλεμος!Στο μεταξύ, τα ιταλικά ΜΜΕ παραμένουν χωρισμένα. Η Gazzetta dello Sport και διάφοροι τηλεοπτικοί σταθμοί επιμένουν να μην αναφέρονται καθόλου στις αποκαλύψεις, προφανώς επειδή εμπλέκεται η Ιντερ του Μοράτι, ενώ οι πολιτικές εφημερίδες δίνουν όλο και μεγαλύτερη βάση, όπως και ιστοσελίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν ελέγχονται από τον ιδιοκτήτη των νερατζούρι ή από κάποιον χορηγό της Ιντερ. gazzetta.gr
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Fredericks -5- στις Πεμ Apr 15, 2010 10:05 pm, 1 φορά |

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 3:28 pm | |
| Η ιταλική κυβέρνηση για το Calciopoli! Μέχρι και η ιταλική κυβέρνηση πήρε θέση, μέσω του εκπροσώπου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για τις νέες εξελίξεις σχετικά με το Calciopoli και τις προθέσεις των Αρχών. Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι αφού επαναρχίσει η δίκη στη Νάπολι στις 13 του μήνα και καταθέσουν οι δικηγόροι του Λουτσιάνο Μότζι τις συνομιλίες των παραγόντων της Ιντερ με τους αρχιδιαιτητές και τους διαιτητές, θα επανεξετάσει το θέμα και αν προκύψει ότι πρέπει να υπάρξει νέα δίκη, θα γίνει! Υπέρ αυτού του ενδεχόμενου είναι και η ιταλική κυβέρνηση, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Πάολο Μποναϊούτι. Ερωτηθείς για τις νέες αποκαλύψεις, ο εκπρόσωπος του Μπερλουσκόνι και μέλος του υπουργικού συμβουλίου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ισως πρέπει να δούμε ξανά από την αρχή αυτή την υπόθεση και να ψάξουμε για όλες τις ευθύνες όλων. Αυτές τις υποθέσεις ή δεν τις ανοίγεις καθόλου, ή τις ανοίγεις και το ψάχνεις μέχρι τέλους για να βρεθούν όλοι όσοι έχουν κάνει κάτι παράνομο και όχι ορισμένοι». http://www.gazzetta.gr/football/europe/item/77429-%CE%B7-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-calciopoli |

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 3:29 pm | |
| Μότζι: «Ετοιμαστείτε για βόμβα»! Η ιταλική ομοσπονδία θα κάνει έλεγχο για τις συνομιλίες των Μοράτι, Φακέτι, οι δικηγόροι του Μότζι υπόσχονται πλήρη ανατροπή σκηνικού και ο Lucky Luciano προαναγγέλει ότι θα... σκάσει βόμβα! Η δίκη στη Νάπολι για το Calciopoli θα αρχίσει ξανά στις 13 Απριλίου, οι συνήγοροι του πρώην γενικού διευθυντή της Γιουβέντους θα καταθέσουν συνομιλίες παραγόντων της Ιντερ με αρχιδιαιτητές και διαιτητές -λέγοντας μάλιστα ότι οι συνομιλίες που θα δημοσιεύονται θα είναι όλο και πιο ενδιαφέρουσες- και ο Μότζι σε συνέντευξη του επιτέθηκε σε πολλούς και προανήγγειλε ότι θα σκάσει βόμβα που θα αλλάξει τα πάντα. «Βλέπετε τι γίνεται; Είναι προφανές σε όλους, πλέον, τι έγινε πριν τέσσερα χρόνια. Μόνο ένας που δε θέλει να το καταλάβει, δεν το καταλαβαίνει. Ολοι μιλούσαν με τους αρχιδιαιτητές και όλοι έκαναν διάφορα. Θα δούμε και θα ακούσουμε ωραία πράγματα από τις 13 Απριλίου κι έπειτα και γι' αυτό θα πρέπει να είστε όλοι προετοιμασμένοι, γιατί όλα αυτά θα οδηγήσουν στην έκρηξη μιας βόμβας που θα φωτίσει ολοκληρωτικά την υπόθεση. Κάποιοι πίστευαν ότι θα κρατούσαν την αλήθεια μακριά, αλλά δε θα τα καταφέρουν», τόνισε αρχικά ο Μότζι και σε ερώτηση σε ποιους αναφέρεται, έδωσε την ακόλουθη απάντηση. «Σε αυτούς που το έπαιζαν πάντα αδικημένοι και θύματα. Σε αυτούς που προσπάθησαν να πείσουν ότι είναι οι ηθικοί. Ποιος είναι αναμάρτητος, για να κατηγορήσει εμένα; Βρείτε μου μία συνομιλία μου, έστω μία, στην οποία να μου λέει ο αρχιδιαιτητής ότι θα κερδίσουμε μαζί έναν αγώνα. Επειδή η Ιντερ δεν μπορούσε να κατακτήσει το Scudetto για σχεδόν 20 χρόνια έφταιγα εγώ; Ή μήπως η Μίλαν είναι μόνο τόσο λίγο μπλεγμένη όσο βγήκε το 2006, ώστε να τιμωρηθώ μόνο εγώ και η Γιουβέντους για να παίξουν οι ροσονέρι στο Champions League; Από 13 Απριλίου που θα αρχίσει ξανά η δίκη, θα ακούσουμε πολλά και ενδιαφέροντα. Δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα, θα ακουστούν όλα προσεχώς». gazzetta.gr
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Fredericks -5- στις Πεμ Apr 15, 2010 10:06 pm, 1 φορά |

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 3:34 pm | |
| Ας περάσουμε και στις αποκαλύψεις,στα παρακάτω λινκ που θα δώσω φαίνονται όλες οι συνομιλίες του Μοράτι που προσπάθησε να βγάλει την Ίντερ έξω από όλη την ιστορία του calciopoli ρίχνοντας τις ευθύνες σε Γιούβε και Μίλαν... http://www.dailymotion.com/video/xcv369_intercettazioni-telefonata-moratti_sport?start=0 http://www.dailymotion.com/video/xcv35c_intercettazioni-la-telefonata-tra-f_sport?start=3 Εδώ ταιριάζει η ατάκα γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος...  |
|  | |  monoDOXA!!! Super Member
Αριθμός μηνυμάτων: 3644 Ηλικία: 29 Τόπος: ΞΑΝΘΗ ΠΛΕΟΝ! Ομάδα:  Registration date: 17/09/2009
 | Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 7:05 pm | |
| συμπερασματα 1.οι ιταλοι διατητεσ τα παιρνανε χοντρα(και απο ολουσ) 2.σχεδον ολοι κανανε λαμογιεσ οπωσ και στην β'εθνικη(α ρε πρωταθληματαρα που εχουμε,τι καμπιονατο και μαλακιεσ)  3.δωστε το πρωταθλημα στην 4η ομαδα εκεινησ τησ χρονιασ,τι ζηταει η γιουβεντουσ.... 4.οι παραγοντεσ τησ β' εθνικησ ειναι γατονια,ειδατε πουθενα τετοια ντοκουμεντα?μονο σε καμπιονατο και σουπερλιγκουε(το αιγαλεω και ο ολυμπιακοσ να κερδιζει και ολοι οι αλλοι να πανε να γα...ργαληθουν!) υ.γ. προεδρε ριξε την ιντερ και την γιουβεντουσ στην δελτα να παρουμε κανα πρωταθλημα!!!!  |
|  | |  Elafoulis Advanced Member
Αριθμός μηνυμάτων: 515 Τόπος: Rodos Ομάδα:  Ομάδα:  Registration date: 26/08/2009
 | Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 8:14 pm | |
| ΕΛΑ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η VERGOGNA ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ!!! ΙΝΤΕΡ ΓΕΡΑ ΠΑΡΤΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!!!!!!!!! |

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 9:49 pm | |
| Το καλοκαίρι θα ξεκαθαρίσει το θέμα,πολλά ακούγονται από υποβιβασμό της Ίντερ στην serie b και επιστροφή του πρωταθλήματος στην Γιούβε μέχρι και όπως λέει ο monodoxa να δωθεί το πρωτάθλημα στην Ρόμα που ήταν η 4η ομάδα... Αυτό που προκαλεί γέλιο σε μένα είναι ότι ο Μοράτι τα έκανε αυτά πριν το 2006 τότε που η Ίντερ με το ζόρι έφτανε 3η, δηλαδή παρόλο που πλήρωνε διαιτητές και πάλι πρωτάθλημα δεν μπορούσε να πάρει... Τέσπα για μένα θα αποδωθεί δικαιοσύνη αν ρίξουν και την Ίντερ στην serie b,αυτή θα είναι μια δίκαιη τιμωρία... Μπράβο και στον Μότζι,οι δικηγόροι του έκαναν εξαιρετική δουλειά και έβγαλαν στον αέρα όλες τις λαμογιές του Μοράτι... |

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 9:53 pm | |
| Να πάμε και στην δίκη της Τρίτης: Όλα δείχνουν... Calciopoli II! Η δίκη για το Calciopoli στη Νάπολι άρχισε ξανά την Τρίτη και ο Λουτσιάνο Μότζι κατάφερε να πείσει το δικαστήριο για τη συμμετοχή της Ιντερ, ενώ εκτέθηκαν εισαγγελέας και κατήγοροι. Η επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αναμενόταν με τεράστο ενδιαφέρον μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων και το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς, καθώς έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν τιφόζι της Γιουβέντους που αποθέωσαν τον Lucky Luciano κατά την άφιξη του, όπως και τους δικηγόρους του. Βασική επιδίωξη των συνηγόρων του πρώην γενικού διευθυντή της Γιούβε ήταν να πείσουν το δικαστήριο να δεχτεί τις συνομιλίες των παραγόντων της Ιντερ με τους αρχιδιαιτητές, ώστε να αρχίσουν όλα από την αρχή. Οι κατήγοροι, από την άλλη πλευρά, προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι οι συνομιλίες των Μάσιμο Μοράτι και Τζιάσιντο Φακέτι είναι άσχετες σε σχέση με αυτές του Μότζι και ότι δε θα πρέπει να τις λάβει το δικαστήριο υπόψιν. Τελικά, αυτοί που επικράτησαν ήταν οι δικηγόροι του Μότζι, καθώς ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι τα τηλεφωνήματα είναι ίδια, είναι σχετικά με την υπόθεση και θα ληφθούν όλα υπόψιν του δικαστηρίου. Τα τηλεφωνήματα, δηλαδή, και όσων δεν ήταν μπλεγμένοι το 2006 με την τότε δίκη, αν και υπήρχαν και δικές τους συνομιλίες. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο Μότζι πείθει, πλέον, σταδιακά το δικαστήριο γι αυτό που έλεγε από την αρχή. Οτι όλοι μιλούσαν με όλους, δηλαδή, και όχι μόνο αυτός για λογαριασμό της Γιουβέντους. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Παραδοχή-κλειδί του Αουρίκιο!Στην ακροαματική διαδικασία της Τρίτης κατέθεσε εκ νέου ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας του Μότζι, ο συνταγματάρχης Αουρίκιο. Και για ακόμη μία φορά δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που θέλει. Αυτή τη φορά, μάλιστα, υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων, έκανε... στροφή 180 μοιρών σε όσα έλεγε τις προηγούμενες φορές και παραδέχθηκε ότι «για το ντέρμπι Μίλαν-Γιουβέντους το 2005 οι τρεις υποψήφιοι διαιτητές για να το σφυρίξουν δεν ήταν ούτε φίλοι του Μότζι ούτε φίλα προσκείμενοι στη Γιούβε». Αμέσως μετά, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ που καλύπτουν πλέον στο σύνολο τους τη δίκη, ο δικηγόρος Τροφίνο, από την ομάδα υπεράσπισης του Μότζι, είπε προς τον Αουρίκιο και τον εισαγγελέα: «Ο Μότζι και η Γιουβέντους τιμωρήθηκαν το 2006 επειδή υποτίθεται πως ο Λουτσιάνο είχε φτιάξει μια συμμορία που ήλεγχε τα πάντα. Αυτή ήταν η κατηγορία. Της σύστασης συμμορίας για αθλητικά απάτη. Τι συμμορία ήταν αυτή αν δεν μπορούσε να βάλει τον δικό της διαιτητή στον αγώνα που κρινόταν το Scudetto;». Παράλληλα, οι δικηγόροι ρώτησαν τον Αουρίκιο, που ήξερε για όλα τα τηλεφωνήματα όλων καθώς αυτός ήταν ο επικεφαλής της έρευνας, γιατί δεν αποκάλυψε τίποτα πριν 4 χρόνια για τις συνομιλίες των παραγόντων της Ιντερ, με τον συνταγματάρχη πάντως να αποφεύγει να απαντήσει... Σε αυτό στέκονται την Τρίτη και όλες οι ιταλικές ιστοσελίδες! «Ο Μότζι τα μάθαινε τρίτος»Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι από τις συνομιλίες που κατατέθηκαν, καταρρίπτεται το επιχείρημα του 2006 κατά του Μότζι, ότι ήταν ο πρώτος που μάθαινε τους διαιτητές και τους βοηθούς για τα ματς της αγωνιστικής. Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, που όλες έχουν ώρες και ημερομηνία πάνω, ο πρώτος που το μάθαινε ήταν ο Φακέτι για την Ιντερ το απόγευμα της Πέμπτης, δεύτερος ο Μεάνι της Μίλαν το πρωί της Παρασκευής και τρίτος ο Μότζι, λίγα λεπτά μετά τον Μεάνι. Αυτή ήταν η σειρά με την οποία προχωρούσε κάθε εβδομάδα ο αρχιδιαιτητής Μπέργκαμο στην ενημέρωση των ομάδων για τους διαιτητές! «Θα σύρουμε στο δικαστήριο τον Μοράτι»!Κατά την ακροαματική διαδικασία, μάλιστα, ο δικηγόρος Πριορέσκι, για λογαριασμό του Μότζι, είπε προς τον πρόεδρο, τον εισαγγελέα και όσους ήταν στην αίθουσα: «Πριν λίγες μέρες, σε μια προσπάθεια του να κάνει για ακόμη μία φορά τον καλό, ο Μοράτι είπε ότι είναι διαθέσιμος να έρθει εδώ σήμερα και να καταθέσει για να βοηθήσει τις αρχές. Οπως βλέπουμε, μετά τις συνομιλίες που βγήκαν και τις τελευταίες μέρες, το απέφυγε. Προς το παρόν, όμως, γιατί σύντομα θα κληθεί εδώ να καταθέσει. Και τότε θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση». «Υπάρχουν χιλιάδες συνομιλίες»Ο Πριορέσκι, ένας εκ των συνηγόρων του Μότζι, ζήτησε να συμπεριληφθούν στο υλικό της δίκης 75 συνδιαλέξεις (συν 2 cd με 3.000 συνομιλίες) που θεωρούνται βασικές από την υπεράσπιση και η πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν θετική, λέγοντας πως δε γίνεται να παίξουν όλες οι συνομιλίες σε μία μέρα όμως. Ετσι, σε κάθε ακροαματική διαδικασία θα υπάρχουν και νέες αποκαλύψεις, καθώς θα κατατίθενται συνεχώς συνομιλίες παραγόντων της Ιντερ, της Μίλαν και άλλων ομάδων, στην προσπάθεια των δικηγόρων του Μότζι να πείσουν οριστικά το δικαστήριο ότι όλοι μιλούσαν με όλους. Ο Πριορέσκι, άλλωστε, αυτό τόνισε. Ότι από τα τηλεφωνήματα φαίνεται καθαρά ότι όλοι μιλούσαν με τους αρχιδιαιτητές, έτρωγαν μαζί τους και συζητούσαν μαζί τους την διαμόρφωση της κληρωτίδας. Το καλύπτουν... LIVE όλοι!Το γεγονός ότι τα πράγματα, πλέον, στη δίκη της Νάπολι έχουν γίνει πάρα πολύ σοβαρά και δεν είναι απλά εντυπωσιασμοί από την πλευρά του Μότζι, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την Τρίτη υπήρχε live κάλυψη της δίκης από το σύνολο των ιταλικών ιστοσελίδων και μάλιστα είναι πρώτο θέμα σε όλες! Ακόμη και στη Gazzetta dello Sport έχουν ως βασικό θέμα στην ιστοσελίδα τους τη δίκη και συνεχώς όλα τα σάιτ ανανεώνουν τα θέματα τους, με νέες δηλώσεις και νέες πληροφορίες! Κλίμα που αρχίζει να θυμίχει, πλέον, έντονα εκείνο του 2006... gazzetta.gr
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Fredericks -5- στις Πεμ Apr 15, 2010 10:04 pm, 1 φορά |

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 9:55 pm | |
| Όλες οι συνομιλίες μπλέκουν... όλους! Αφού η δίκη για το Calciopoli θα αρχίσει ξανά την προσεχή Τρίτη, οι δικηγόροι του Λουτσιάνο Μότζι έδωσαν στη δημοσιότητα 75 τηλεφωνικές συνομιλίες που μπλέκουν και Ρόμα, Ουντινέζε, Παλέρμο, Κάλιαρι! Το ερώτημα, πλέον, για το τι συνέβαινε στο calcio μέχρι και πριν λίγα χρόνια -και κατά πάσα πιθανότητα θα συμβαίνει και τώρα- δεν είναι αν ο Μότζι μιλούσε με τους αρχιδιαιτητές, αλλά... ποιος δεν μιλούσε; Οι συνήγοροι του Lucky Luciano έχουν καταφέρει να μπλέξουν για τα καλά, πλέον, την Ιντερ με την αποκάλυψη των συνδιαλέξεων του Τζιάσιντο Φακέτι και του Μάσιμο Μοράτι με τους αρχιδιαιτητές, την ίδια εποχή για την οποία τιμωρήθηκε ουσιαστικά μόνο η Γιουβέντους. Σύμφωνα με όσα λένε οι δικηγόροι του πρώην γενικού διευθυντή της Μεγάλης Κυρίας, αλλά και με βάση τις πληροφορίες που έχουν τα ιταλικά ΜΜΕ και δημοσιεύουν συνεχώς, από τις 3.000 συνομιλίες που θα αποκαλυφθούν σταδιακά θα γίνει πανικός, καθώς πέραν της Ιντερ θα μπλέξει ακόμη περισσότερο και η Μίλαν, που το 2006... μάλλον φθηνά τη γλίτωσε. Το εκπληκτικό, όμως, είναι ότι ο Μότζι φαίνεται πως θα δικαιωθεί όταν έλεγε ότι όλοι μιλούσαν με όλους. Την Πέμπτη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό τόνισε πως « δεν ήμουν εγώ το μαύρο πρόβατο του ιταλικού ποδοσφαίρου. Κατηγορήθηκα επειδή η Γιουβέντους νικούσε, αλλά αυτό συνέβαινε επειδή ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Με τους αρχιδιαιτητές μιλούσαν όλοι. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Ιντερ και Μίλαν, που έλεγαν πολύ χειρότερα πράγματα με τους αρχιδιαιτητές από ό,τι εγώ και αυτό φαίνεται και θα φανεί και πιο ξεκάθαρα από εδώ και πέρα, αλλά και στους υπόλοιπους συλλόγους». Λίγες ώρες μετά, οι δικηγόροι του Μότζι έδωσαν στη δημοσιότητα 75 τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες εμπλέκουν κι άλλες ομάδες. * Υπάρχουν συνομιλίες για την Ρόμα και σε μία εξ αυτών, μάλιστα, διαιτητής και αρχιδιαιτητές συνεννοούνται για να αλλάξει η έκθεση του ρέφερι, ώστε να μην αναγκαστούν να τιμωρήσουν τον Φραντσέσκο Τότι! * Υπάρχουν συνομιλίες του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ως προπονητής της Ουντινέζε, με τους αρχιδιαιτητές, στις οποίες ζητάει συγκεκριμένους διαιτητές σε παιχνίδια της τότε ομάδας του! * Υπάρχουν συνομιλίες του προέδρου της Κάλιαρι Μάσιμο Τσελίνο, εκ των πιο σκληρών κατήγορων του Μότζι το 2006, με αρχιδιαιτητές. * Υπάρχουν συνομιλίες του τότε γενικού διευθυντή του Παλέρμο, Ρίνο Φόσκι, που ζητάει κι αυτός συγκεκριμένους διαιτητές και βοηθούς! «Όλοι αθώοι ή όλοι ένοχοι»!Η υπερασπιστική γραμμή του Μότζι είναι ξεκάθαρη και με αυτή, πλέον, εναρμονίζονται και τα περισσότερα ιταλικά ΜΜΕ. Ιστοσελίδες, αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί της γειτονικής χώρας, συμφωνούν πλέον σε δύο πράγμα. 1) Το Scudetto του 2005-06 πρέπει να αφαιρεθεί από την Ιντερ. 2) Οι κασέτες θεωρήθηκαν αποδείξεις το 2006, αυτό πρέπει να συμβεί και τώρα. Ή είναι, λοιπόν, όλοι αθώοι ή όλοι ένοχοι! Όπως και να έχει, όποια κι αν είναι η τελική απόφαση, η Γιουβέντους θα αντιδράσει έντονα και θα ζητήσει ή ίδια τιμωρία για τους υπόλοιπους, ή να αποζημιωθεί υλικά και ηθικά αν κριθούν όλοι -άρα και ο Μότζι- αθώοι. «Τι έκανε ο Αουρίκιο;»Ολα αυτά που βγαίνουν τώρα στη δημοσιότητα, βέβαια, φέρνουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τον συνταγματάρχη Αουρίκιο, που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας το 2006. Αυτό που αναρωτιούνται τα ιταλικά ΜΜΕ είναι «τι έκανε ο επικεφαλής; Τι άκουγε ο Αουρίκιο; Πώς είναι δυνατόν όλες αυτές οι συνομιλίες να μη βγήκαν στην επιφάνεια το 2006 και να βγαίνουν τώρα;» Σε αυτές τις ερωτήσεις, ο καθένας μπορεί να δώσει ό,τι απάντηση θέλει... * Και οι 75 τηλεφωνικές συνομιλίες έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα της Tuttosport. Όχι απλά οι διάλογοι γραμμένοι, αλλά μπορεί να ακούσει ο οποιοσδήποτε τις συνομιλίες, καθώς υπάρχει audio και για τις 75. Όποιος γνωρίζει την ιταλική γλώσσα, επομένως, μπορεί να ακούσει τους παράγοντες... όλων των ομάδων να κάνουν ό,τι και ο Μότζι. gazzetta.gr
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Fredericks -5- στις Πεμ Apr 15, 2010 10:04 pm, 1 φορά |

| Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 10:00 pm | |
| Tώρα με νέα στοιχεία που βγήκαν στην νέα δίκη που θα γίνει την Τρίτη οι δικηγόροι το Μότζι θα μπλέξουν και τις Ρόμα,Ουντινέζε,Παλέρμο και Κάλιαρι... Με λίγα λόγια όπως λέει και το παραπάνω άρθρο,άραγε υπάρχει ομάδα που να μην μιλούσε με διαιτητές και γενικά να ήταν καθαρή? Το πρωτάθλημα τελικά ποιος θα το πάρει? Πάντως κρίμα για το ιταλικό πρωτάθλημα,έχει γίνει ένα μπουρδέλο και μισό, πριν λίγα χρόνια ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και τώρα κοιτάξτε που το κατέντησαν...  gazzetta.gr
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Fredericks -5- στις Πεμ Apr 15, 2010 10:03 pm, 1 φορά |
|  | |  mario4 Forum Adict
Αριθμός μηνυμάτων: 12505 Τόπος: ΛΑΣΙΘΙ Ομάδα:  Ομάδα: 
4 χιλιάδες έτη
λατρεύουμε του ΟΦΗ την Ιδέα.. Registration date: 27/05/2009
 | Θέμα: Απ: Πάμε για Calciopoli 2? Πεμ Apr 15, 2010 10:02 pm | |
| φίλε Fredericks -5- βάλε σε λινκ τις διευθύνσεις από τις πηγές σου διότι χαλάει όλη τη σελίδα σε πλάτος!  _________________ ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΤΟ ΜΗ ΕΞΟΜΟΙΟΥΣΘΑΙ (Μάρκος Αυρήλιος) Τίποτα δεν πάει χαμένο.. faşizme geçit yok OFI and let's go! Eκπομπή ΣΦΟΑ ζωντανά κάθε Τρίτη στις 1700 στον Κρήτη FM 87.5 Only players of Cretan descent and Cantera policy in OFI Creta ASAP ! ΜΠΛΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. 1913, Η άλωσις των Ιωαννίνων: "Κρήτες εσώσατε την τιμήν του στρατού μας, εσώσατε την Ήπειρον.." Από τους άνδρες του Ανεξάρτητου Συντάγματος Κρητών (μαθητές και εθελοντές από την ανεξάρτητη Κρήτη) ακούσθηκε για πρώτη φορά η πολεμική κραυγή «ΑΕΡΑ» εναντίον του οχυρού του Μπιζανίου ενώ τα πολυβόλα των Τούρκων διαρκώς θέριζαν τα αμουστακα παιδιά της Κρήτης, τα οποία είχαν τέτοια ψυχική ρώμη ώστε έπεφταν από τις σφαίρες τραγουδώντας τεμάχια του Ερωτοκρίτου.. |
|  | | |
| Σελίδα 1 από 2 | Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  |
| | Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |